Wat is er nieuw in Rentman 4G?

Rentman 4G is de nieuwste versie van onze software. Rentman 4G is opnieuw opgebouwd en heeft een volledig nieuwe vormgeving en andere functionaliteiten ten opzichte van Rentman 3. In dit artikel lees je over de verbeteringen en aanpassingen die we hebben gemaakt in Rentman 4G.-

Moderne Interface

De interface in Rentman 4G is volledig vernieuwd. Je hoeft minder vaak te klikken om acties uit te voeren en kunt sneller wisselen tussen modules.

Tabbladen in plaats van pop-ups

Rentman 4G werkt met tabbladen in plaats van pop-up schermen. Hierdoor schakel je makkelijker tussen verschillende schermen zonder dat je uit een project hoeft te gaan.

Responsive

Rentman 4G is volledig responsive. Dit betekent dat de interface zich automatisch aanpast aan de grootte van je scherm, ook op mobiele apparaten.

Widgets

Aan de rechterkant is een widgetbalk toegevoegd. Hier kun je snel details van projecten, materialen of contacten inzien. Ook voeg je hier snel een notitie of taak toe aan je geselecteerde item. Meer over widgets

Presets en filters

Het is nu mogelijk om zelf filters en presets in te stellen voor je projecten, de personeelsplanner en je databases. Zo ben je flexibeler je eigen overzicht in te stellen en kun je met één klik het overzicht krijgen dat je nodig hebt. Bijvoorbeeld een overzicht van alle projecten die de komende twee weken nog in optie staan. Meer over filters, presets en labels

Kalenderweergave voor projecten

In Rentman 4G ben je flexibeler in het creëren van weergaven. Bekijk projecten per dag of bekijk al je geplande projecten per week of maand.

Nieuwe modules

Magazijnmodule

De magazijnmodule is nieuw in Rentman 4G. Met de module is het voor iedereen in het magazijn duidelijk wat er moet gebeuren Hiermee heb je overzicht van projecten die voorbereid moeten worden, terugkomen of al terug hadden moeten zijn.

Materialen kunnen per project geboekt en gescand worden naar verschillende statussen. Zo verander je snel de locaties van je materialen in het systeem. Bovendien kunnen manco's, missings, reparaties en gepakte alternatieven direct afgehandeld worden.

> meer over de magazijnmodule

Visuele personeelsplanner

Vanuit de visuele personeelsplanner heb je een compleet overzicht van je personeel en functies. Bij het selecteren van een functie zie je direct welke medewerkers beschikbaar zijn. Creëer snel een visueel overzicht van openstaande planningstaken. Met drag-and-drop functies maak je snel aanpassingen in je planning. Ook nodig je eenvoudig medewerkers uit of plan je ze in.

> meer over de personeelsplanner

Mijn planning: Portaal voor medewerkers en freelancers

Via de ‘mijn planning’ module en de app hebben medewerkers toegang tot alle informatie die voor hen relevant is. Medewerkers en freelancers kunnen in een oogopslag hun werktijden zien voor komende periode.

Dashboard

Het dashboard is overzichtelijker geworden in Rentman 4G. Vanuit hier zie je in een oogopslag wat er gepland staat en welke acties je nog moet ondernemen. Vanuit het dashboard navigeer je snel naar de betreffende projecten, taken of planningen.

Functiegroepen

Functies kun je in Rentman 4G groeperen in functiegroepen. Zo heb je meer overzicht in een lange lijst met functies en kun je meerdere functies snel koppelen aan dezelfde tijden/dagen. Meer over functiegroepen

Meer functies voor projecten

Voor projecten heeft Rentman 4G uitgebreidere opties en functionaliteiten waardoor je sneller kunt werken.

Subprojecten

In Rentman 4G heb je de mogelijkheid om subprojecten aan te maken. Dit kan om meerdere redenen handig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je werkt met meerdere podia, locaties, tijdslijnen etc.. Zo heb je meer vrijheid in het inrichten en plannen van je projecten.

Template projecten

Indien je terugkerende of gelijksoortige projecten hebt kun je een template voor dat project aanmaken gebaseerd op eerdere projecten. Je template onthoudt de gegevens die je voor een eerder project hebt ingevoerd. Zo creëer je vlugger een nieuw soortgelijke projecten. Meer over projecttypes en -templates

Verkoopprojecten

Indien je werkt met verkoopmaterialen kun je nu ook eenvoudig verkoopprojecten aanmaken. Dit doe je in Rentman 4G door een project zonder datum te creëren. Meer over het aanmaken van projecten zonder datum

Nieuwe functionaliteiten

Urenregistratie: uren koppelen aan functies

In Rentman 4G kun je medewerkers op een functie inplannen. Wanneer de medewerker uren registreert kan hij/zij dit koppelen aan de gewerkte functie. Daarnaast kunnen werknemers online of via de app hun gewerkte uren en taken specificeren.

Rentman app: push notificaties en persoonlijke planning

De app is uitgebreid met een aantal functionaliteiten en een nieuwe interface. Via pushnotificaties in de app kunnen medewerkers direct reageren op uitnodigingen. Daarnaast kunnen ze in de app hun planning inzien en uren registreren.

Staffelgroepen

In Rentman 4G kun je meerdere staffelgroepen aanmaken die je aan je materialen kunt koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld aan je riggingmaterialen een lagere staffel toewijzen. Meer over staffelgroepen.

Kortingsgroepen

In Rentman 4G kun je kortingsgroepen koppelen aan materialen en contacten. Zo geef je snel een korting door voor een bepaalde materiaalgroep, of koppel je deze aan een specifieke klant. Meer over kortingsgroepen

Extra invoervelden

Je kunt invoervelden toevoegen om extra informatie toe te voegen aan verschillende items en contacten in Rentman. Bijvoorbeeld een invoerveld voor de kleur van je materiaal. Bepaal zelf de waarde van het veld (meerkeuze, getal, of tekstveld) en filter je items hierop. Je kunt de informatie ook laten terugkomen op offertes, callsheets of bonnen. Meer over extra invoervelden.

Import

Met de importmogelijkheiden in Rentman 4G kun je gegevens in een keer updaten en bulkaanpassingen doen. Zo importeer je eenvoudig een prijslijst om de prijzen van je materiaal te updaten.

Periodieke keuringen

Plan periodieke keuringen in voor je materialen op exemplaarniveau. Zo kun je inzichtelijk houden wanneer je materiaal onbeschikbaar is voor geplande keuring.

Missende functionaliteiten

We hebben veel nieuwe functionaliteiten toegevoegd in Rentman 4G. Daarnaast hebben we keuzes gemaakt om functionaliteiten uit Rentman 3 anders vorm te geven of weg te laten. Dit betekent dat bekende functies uit Rentman 3 anders ingericht zijn, of kunnen ontbreken. Bekijk hier de het overzicht van ontbrekende functies.