Database overzetten en 4G activeren

In dit artikel lees je welke stappen je moet nemen om definitief van Rentman 3 naar Rentman 4G over te gaan.

Let op: Wanneer je overstapt naar 4G kun je niet terug naar Rentman 3. Wees er zeker van dat je ons nieuwe systeem grondig hebt gechecked. Zorg dat je de checklist uit dit artikel hebt doorlopen voordat je activeert.

Andere prijsopbouw

Rentman 4G komt met een flexibeler prijzenpakket. Het overzicht daarvan vind je op deze pagina. Omdat de prijs in je contract met Rentman staat opgenomen vragen we tijdens de activatie om een bevestiging voordat je overstapt.

Overzetting database

Als je overstapt naar Rentman 4G zijn er twee opties voor de database die je gaat gebruiken:

Optie 1: Rentman 3 database (opnieuw) overzetten

Je wilt verder werken met de gegevens en projecten uit je Rentman 3 database: Je Rentman 3 database wordt (opnieuw) gekopieerd naar 4G.

Let op: Alle gegevens uit de 4G database worden overgeschreven. Dus ook je aangepaste templates en ingestelde presets, labels en filters.

Indien je met de Rentman 3 database wilt werken in 4G maak je eerst een nieuwe kopie van je database: Ga vanuit je Rentman 3 omgeving naar je account (rechtsboven) > selecteer “Setup RM4G omgeving”.

Het overplaatsen van de database zal in de nacht plaatsvinden. De volgende dag ontvang je e-mail met het bericht dat je database succesvol is omgezet.

Definitieve activatie: Wanneer je de email hebt ontvangen dat je database succesvol is gekopieerd ga je vanuit Rentman 4G naar je accountnaam rechtsboven > selecteer ‘Rentman 4G activeren’ in het uitklapmenu > Volg de stappen voor definitieve activatie.

Optie 2: Rentman 4G database behouden

Je hebt gewerkt in de Rentman 4G omgeving en wilt deze data behouden. In dit geval maken we de database waarmee je in Rentman 4G gewerkt hebt definitief. De gegevens uit Rentman 3 worden niet overgenomen.

Indien je de data uit Rentman 4G wilt blijven gebruiken doe je het volgende:

Ga vanuit de Rentman 4G omgeving naar je accountnaam rechtsboven > selecteer ‘Rentman 4G activeren’ in het uitklapmenu > Volg de stappen voor definitieve activatie.

Opzetten Rentman 4G

Aangepaste templates

Vanwege andere variabelen in Rentman 4G is het helaas niet mogelijk om aangepaste templates automatisch over te zetten. Indien je de Rentman 3 database hebt gekopieerd en je werkte met aangepaste templates zul je die opnieuw moeten instellen.

Nieuwe functies en overzichten

Rentman 4 heeft meer flexibiliteit bij het instellen van overzichten en instellingen, zoals labels, kortingsgroepen, custom velden en filters. Het is verstandig die functionaliteiten door te nemen en in te stellen voor je bedrijfsactiviteiten in Rentman. Informatie hierover vind je in het Support Center onder inrichten en dagelijks gebruik.

Rentman app

De Rentman app is gekoppeld aan de versie van Rentman waar je mee werkt.  De Rentman 4 app is uitgebreid met een aantal functionaliteiten en een nieuwe interface. Bij het overstappen naar Rentman 4G zal de app zich automatisch aanpassen.