Dit artikel is bedoeld voor Rentman 3 gebruikers die klaar zijn om Rentman 4G te activeren. Als je Rentman 3 niet gebruikt hebt, lees dan dit artikel.

Als je een Rentman 3 gebruiker bent, legt dit artikel uit hoe je Rentman 4G moet activeren.

Wanneer je Rentman 4G activeert, kan je nog steeds inloggen bij Rentman 3. Echter, je kan je nieuwe Rentman 4G database niet meer terughalen naar Rentman 3. Dit betekent dat het activeren van Rentman 4G niet is terug te draaien. Zorg ervoor dat je onze checklist hebt doorlopen en Rentman 4G voldoende hebt getest en weet hoe je het moet gebruiken.

Gebruik je meest recente database

Voordat je Rentman 4G activeert, moet je een definitieve kopie maken van je Rentman 3 database. Dit duurt ongeveer 30 minuten, waarna je een email ontvangt met bevestiging van een succesvolle kopie. We raden aan om handmatig je database in Rentman 4G te controleren, om er zeker van te zijn dat er niets is misgegaan.

Lees ons artikel over het kopiëren van je database voor instructies.

Door het kopiëren van je Rentman 3 database naar Rentman 4G worden alle gegevens in Rentman 4G overschreven. Hieronder vallen ook je custom templates die je vantevoren al in Rentman 4G hebt gemaakt. Echter, ons Support team kan deze custom templates voor je herstellen. Dit betekent dat je je templates nog steeds vantevoren kunt maken.

Vernieuwde abonnementen

We hebben onze abonnementen voor Rentman 4G aangepast, met meer flexibele prijspaketten voor verschillende bedrijfsbehoeftes. De nieuwe prijzen zijn vergelijkbaar met die van Rentman 3. Onze Rentman Pro versie bevat veel nieuwe functionaliteiten, en heeft daarom een iets hogere prijs voor grote bedrijven. Of je meer of minder zult betalen voor Rentman 4G hangt af van je bedrijfsbehoeftes en het aantal power users.

Tijdens het activeren vraagt Rentman om een bevestiging van de nieuwe abonnementprijs. Deze prijs is ook opgenomen in je contract.

Bekijk onze vernieuwde abonnementen hier.

Activeer Rentman 4G

Als het kopiëren van je Rentman 3 database succesvol was, kan je Rentman 4G activeren.

1. Ga naar accountnaam.rentman.nl/rm4g

Je accountnaam is hetzelfde als bij Rentman 3.
  2. Log in met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord als bij Rentman 3.
  3. In Rentman 4G, klik op je profielnaam rechtsbovenin.

4. Kies Activeren.
  5. Vul je factuurinformatie in, en klik Volgende stap.
  6. Kies je licentie.
  7. Vul het aantal extra power users en/of extra schijfruimte in. Je kan deze hoeveelheden altijd nog aanpassen nadat je hebt geactiveerd.

8. Als je functionaliteiten getest hebt die niet zijn inbegrepen in jouw licentie, moet je enkele stappen doorlopen voordat je naar de volgende stap kan.

9. Vul je betalingsgegevens in in de volgende stap.
  10. Lees (en ga akkoord met) onze algemene voorwaarden, en klik Activeer.
  11. Ververs de pagina om Rentman opnieuw te laden, om het activeren af te ronden.

Belangrijk om te weten

• Zorg ervoor dat iedereen overstapt op Rentman 4G
    Nadat je de definitieve kopie van je Rentman 3 databae hebt gemaakt en begint met werken in Rentman 4G, moet iedereen gaan werken in Rentman 4G. Doen zij dit niet, dan gaan hun veranderingen verloren.
  • Je kan nog steeds inloggen bij Rentman 3, nadat je Rentman 4G hebt geactiveerd
  • Echter, je kan niet meer terug overstappen op Rentman 3
    Het is niet mogelijk om je Rentman 4G database terug over te zetten naar Rentman 3. Dit komt door de nieuwe functionaliteiten van Rentman 4G die niet worden ondersteund door Rentman 3.
  • De Rentman App (iOS & Android) moet worden geüpdate
    De mobiele app is vernieuwd voor Rentman 4G. Als je Rentman 4G activeert, moet je de app updaten. Onze nieuwe app heeft een nieuwe interface, push notificaties, een persoonlijke agenda en meer.

Rentman 4G opzetten

Na het activeren moet je het volgende instellen:

Elke gebruiker kan ook het volgende instellen:

Bekijk onze video tutorials om te zien hoe Rentman werkt.