Inhuurmodule, aanmaningen, facturen exporteren en meer functies

In deze update:

• Inhuurmodule
  • Facturen exporteren naar boekhoudssoftware
  • Overzicht van te factureren projecten
  • RM4G account zelf activeren en powerusers toevoegen
  • Zoomen in personeelsplanner
  • Mailen naar diverse contactpersonen van een opdrachtgever

Inhuurmodule

De inhuurmodule is toegevoegd aan Rentman 4G. Je hebt nu een beter overzicht van je tekorten en kunt direct inhuuropdrachten aanmaken.

Vanuit de materialensectie in je projecten kun je in de tijdlijn een gedetailleerd overzicht zien van je materiaalvoorraad.

De mogelijkheid om inhuuropdrachten te maken is bepaald in de gebruikersrechten. Ga naar configuratie > gebruikersrollen > item bewerken en voeg de rechten voor inhuur toe.

Exporteren naar boekhoudsoftware

In Rentman 4G heb je nu de mogelijkheid om facturen te exporteren. Vanuit de factuurmodule selecteer je de gewenste facturen en klik je bovenin op ‘Exporteren’. Uit het uitklapmenu kies je de gewenste exportoptie voor Snelstart, ExactOnline of als .XLSX bestand voor andere boekhoudpaketten.

Overzicht van te factureren projecten

We hebben een overzichtspagina van je te factureren projecten toegevoegd aan de factuurmodule. In het "te maken facturen" scherm zie je alle projecten die je nog moet factureren. Je kunt ook aangeven dat je projecten extern factureert om ze uit deze lijst te halen.

Ook hebben we de optie toegevoegd om aanmaningen vanuit Rentman te versturen. Vanuit de widgetbalk heb je per factuur snel een overzicht van verstuurde aanmaningen met verzenddatum.

Reparatiebonnen

We hebben de mogelijkheid toegevoegd om reparatiebonnen aan te maken. Hierop vind je alle nodige informatie om je reparaties te verzamelen.

Zoomen in personeelsplanner

In de personeelsplanner wordt de zichtbare periode nu korter of langer maken wanneer je in- en uitzoomt. Je kunt in- of uitzoomen door op de iconen in de rechterbovenhoek te klikken of door gebruik te maken van de sneltoetscombinatie alt + z (inzoomen) en alt + shift + z (uitzoomen).

Je kunt in horizontaal scrollen in de personeelsplanner door shift in te houden tijdens het scrollen met de muis.

Een overzicht van meer handige sneltoetsen open je in Rentman via ‘?’ (shift + /).

Powerusers toevoegen en Rentman 4G account activeren

Je kunt nu vanuit Rentman 4G zelf powerusers toevoegen. Een poweruserol kun je aan een medewerker toewijzen in het scherm ‘Medewerkers’.

Indien je je Rentman 4G account niet hebt geactiveerd kun je dat nu doen vanuit de software via het uitklapmenu onder je accountnaam. Zorg ervoor dat je dit artikel hebt geraadpleegd voordat je activeert.

Mailen naar specifieke contactpersonen

Wanneer je nu een mail stuurt vanuit Rentman heb je de optie om die te richten aan specifieke contactpersonen. Vanuit het mailscherm selecteer je de gewenste ontvanger uit alle contactpersonen. Zo richt je je factuur direct aan de juiste persoon.