Rentman is een alles-in-één cloud oplossing voor het plannen en managen van je verhuurprojecten. Met Rentman heb je meer controle over je materiaal-, transport- en personeelsplanning. Door samen te werken in de software, krijgen jij en je team meer gedaan in een kortere tijd.

Waarom Rentman gebruiken?

• Je verhuurprojecten managen op één platform, op elk apparaat
  • Onboard je hele team, en houd overzicht op wat er gebeurt in jouw bedrijf
  • Bespaar tijd op het plannen van projecten, materiaal en personeel en transport
  • Beheer je voorraad en houd de beschikbaarheid van materiaal bij met onze visuele tracking tools

Voor wie?

Rentman past goed bij je als je:

• Materiaal, personeel en transport wil plannen op grote of kleine projecten
  • Regelmatig evenementen, droogverhuur, of producties doet die uren, dagen of enkele maanden duren
  • Verschillende soorten materialen in één magazijn hebt liggen
  • Software nodig hebt voor 1 tot 100 gebruikers, en/of met freelancers werkt
  • Een project vaak één keer factureert, of een beperkt aantal keer
  • In de AV-, productie-, broadcasting-, party verhuur-, tent verhuur-, creative events-, of evenementplanning- industrie zit

Account en online werkomgeving

Een Rentman account is een online werkomgeving waar jij en je team kunnen samenwerken en je verhuurprojecten kunnen plannen en managen.

Als je nog geen Rentman account hebt, kan je hier een 30-dagen gratis proefversie beginnen.

Elke gebruiker binnen je werkomgeving kan inloggen op zijn of haar apparaat. Je kan de rechten voor elke gebruiker apart instellen, zodat zij zich kunnen richten op hun eigen taak.

Alle belangrijke informatie op één plek

In Rentman kan je veilig de gegevens opslaan die je nodig hebt om je projecten te beheren. In je werkomgeving vind je de volgende databasen:

• Materiaal - Al je materiaalgegevens kan je opslaan in de materiaaldatabase. Je kan exemplaren, QR- en barcodes, accessoires toevoegen en materiaal groeperen op de manier waarop je ze normaal gebruikt (met sets en cases).
  • Contacten - Doe je CRM door het toevoegen van klanten, contactpersonen en evenementlocaties. Hierdoor kan je gemakkelijk vinden wie je nodig hebt.
  • Medewerkers - Beheer de gebruikersaccounts van je medewerkers, kantoorpersoneel en freelancers.
  • Voertuigen - Een overzicht van alle voertuigen die je nodig hebt voor het plannen van materiaaltransport, en vervoer van medewerkers.
  • Documentenopslag - Bekijk en download alle documenten die je hebt gemaakt met Rentman, zoals offertes, facturen en pakbonnen. Je kan ook extra bestanden of afbeeldingen uploaden die relevant zijn voor een project.

Hoe werkt het?

Om te begrijpen hoe Rentman werkt, is het belangrijk om projecten te begrijpen.

Een project is waar je planning, documenten, en database items samen komen tot één verhuurproject. Dit kan alles zijn, van een kleine droogverhuur tot een zakelijk evenement en internationale tour.

In een project beheer je elke fase van de verhuur, van begin tot eind. Van het opbouwen van een offerte tot het plannen van personeel en transport, in- en uitboeken van materiaal in je magazijn, aansturen van handelingen op locatie, en versturen van een factuur.

Om je een idee te geven, kan je hieronder lezen hoe je een project opzet van begin tot eind.

Het proces: een project beheren van begin tot eind

Hieronder vind je een voorbeeld van een typische workflow in Rentman.

Een project maken: offerte opbouwen

• Informatie en details invullen: tijdschema, klant en locatie
  • Benodigde materiaal uit je database toevoegen
  • Benodigde functies en transport toevoegen
  • Offerte genereren en versturen (en de klant digitaal laten ondertekenen)

Planning - materiaal

• Beschikbaarheid van materiaal bekijken in onze visuele tijdlijn
  • Plannen van al het materiaal dat je nodig hebt
  • Materiaaltekorten oplossen met onze inhuur functionaliteiten

Planning - medewerkers en transport

• Medewerkers en freelancers hun beschikbaarheid laten invullen
  • Medewerkers en freelancers direct uitnodigen voor een functie
  • De visuele Personeelsplanner gebruiken om medewerkers en voertuigen te plannen

Materiaal boeken van en naar je magazijn

• Automatisch pakbonnen genereren voor je magazijnmedewerkers
  • Digitale (interactieve) pakbonnen laten gebruiken door magazijnmedewerkers
  • Gebruik een scanner (of de Rentman App) om materiaal in- en uit te boeken in je magazijn (wanneer het naar/terug van locatie moet)
  • Markeer materiaal ter reparatie, onderhoud, of als verloren.

Je project factureren

• Genereer een factuur en verstuur hem direct naar je klant.

Onze tutorial video's zijn de snelste manier om te leren hoe je een nieuw project opzet.

Overzicht houden van wat belangrijk is

Rentman geeft je niet alleen de tools om te plannen, je hebt ook een beter overzicht van je bedrijfsactiviteiten. Je kan bijvoorbeeld verschillende weergaves kiezen in je agenda om te zien wat er komen gaat, en welke taken er nog gedaan moeten worden.

De licenties

We bieden flexibele prijspakketten aan voor verschillende bedrijfsbehoeftes. De beste licentie voor jouw bedrijf hangt voornamelijk af van je grootte, en de functionaliteiten die je wil gebruiken. De meeste gebruikers van je werkomgeving zijn gratis, we brengen namelijk alleen kosten in rekening voor gebruikers die volledige rechten hebben.

Bekijk onze licenties hier

Wat is de volgende stap?