De Urenregistratie module

In de Urenregistratie module kan je de gewerkte uren van al je medewerkers bijhouden. Je kan een registratie koppelen aan een medewerkersfunctie van een project, of een aparte registratie aanmaken. Medewerkers kunnen rechten ontvangen om hun eigen uren (en die van anderen) te registreren. Dit kan door deze medewerker een andere gebruikersrol toe te wijzen in Rentman.

Het totaal aantal ingevoerde uren verschijnt in de kolom Werkelijke kosten in het tabblad Financieel van je project. Dit biedt een meer nauwkeurige schatting van de medewerkerskosten van een project. Je kan ook informatie uit de Urenregistratie module exporteren naar een .xlsx bestand, zodat je de gewerkte uren in jouw eigen accounting software verder kan verwerken.

Rentman biedt geen ondersteuning voor payrolling. Wij raden aan om je data te exporteren uit de Urenregistratie module, en accounting software te gebruiken om je gegevens verder te verwerken.

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

-

Nieuwe registratie toevoegen

Je kan je uren registreren in de webversie van Rentman, en in de Rentman App (iOS & Android).

Webversie

1. Ga naar de Urenregistratiemodule.
  2. Klik Voeg toe.
  3. Selecteer de medewerkers op wie deze registratie van toepassing is.

4. Selecteer de Van / Tot tijden en kies de pauzelengte.

5. De volgende informatie kan je optioneel invullen:

Urentype
    Reistijd
    Afstand
    Lunch
    Opmerking

6. Vul één of meer werkzaamheden toe die de taken beschrijving die uitgevoerd werden. Dit is optioneel, maar sterk aangeraden. Je kan een taak linken aan een personeelsfunctie van een project, of het simpelweg toevoegen als vrije tekst.

7. Sla je veranderingen op.

Rentman App (iOS & Android)

Met de Rentman App registreer je je uren terwijl je onderweg bent. Je kan je uren handmatig invoeren, of door in- en uit te klokken

Je moet voldoende rechten hebben om je eigen uren te kunnen registreren.

Handmatig invoeren

1. Ga naar de Opties menu Options_menu.png.
  2. Kies Tijdregistratie.
  3. Kies Uren registreren.
  4. Selecteer de Van / tot tijden en kies de pauzelengte.

5. Reistijd en afstand zijn optioneel om in te vullen:

6. Vul één of meer werkzaamheden toe die de taken beschrijving die uitgevoerd werden. Dit is optioneel, maar sterk aangeraden. Je kan een taak linken aan een personeelsfunctie van een project, of het simpelweg toevoegen als vrije tekst.

7. Sla je veranderingen op.

In- en uitklokken

1. Ga naar het Opties menu Options_menu.png.
  2. Kies Tijdregistratie.
  3. Kies Inklokken.
  4. Je ziet nu een timer lopen op het scherm.

Deze timer loopt door op de achtergrond wanneer je de Rentman App afsluit.
  5. Om de timer te stoppen, kies je Uitklokken.
  6. Reistijd en afstand zijn optioneel om in te vullen:

7. Vul één of meer werkzaamheden toe die de taken beschrijving die uitgevoerd werden. Dit is optioneel, maar sterk aangeraden. Je kan een taak linken aan een personeelsfunctie van een project, of het simpelweg toevoegen als vrije tekst.

8. Sla je veranderingen op.

Beschikbare opties

Wanneer je een nieuwe registratie invoert, kan je de volgende informatie invullen:

Medewerker(s)
De medewerkers voor wie deze registratie geldt.

Van / tot (datum en tijd)
Voer de periode in voor deze registratie.

Pauze
Wordt afgetrokken van het totaal aantal gewerkte uren.

Urentype
Bepaalt of deze registratie moet worden opgeteld bij of afgetrokken van het totaal aantal gewerkte uren. Dit veld is optioneel.

Reistijd
Wordt afgetrokken van het totaal aantal gewerkte uren. Dit veld is optioneel.

Afstand
De reisafstand die werd afgelegd in deze periode. Dit veld is optioneel.

Lunch
Selecteer dit vakje wanneer de lunch inbegrepen is in deze tijdsperiode. Dit veld is optioneel.

Werkzaamheid
Beschrijving van de taak die in deze periode werd uitgevoerd. Je kan dit op twee manieren toevoegen:

Activiteit koppelen aan een medewerkersfunctie
Als jouw periode overeenkomt met een geplande medewerkersfunctie, kan je deze activiteit hieraan koppelen door het te kiezen uit de lijst.

Toevoegen als vrije tekst
Als deze registratie niet overeenkomt met een geplande functie, kan je hier zelf ook een activiteit invullen. Je kan altijd meerdere activiteiten toevoegen aan één registratie.

Urentype

Je kan een type toewijzen aan de uren die je registreert. Het type dat je kiest bepaalt of de geregistreerde uren moeten worden opgeteld of afgetrokken van het totaal aantal gewerkte uren.

Gewerkt
Het standaard type. Dit wordt opgeteld bij het totaal aantal gewerkte uren.

Verlof
Wordt opgeteld bij het totaal aantal gewerkte uren, en wordt ook apart weergegeven als verlofuren.

Correctie
Vul zelf een tijdsduur in, en bepaal of deze moet worden opgeteld of afgetrokken van het totaal aantal gewerkte uren.

Ziekmelding
Wordt opgeteld bij het totaal aantal gewerkte uren, en wordt ook apart weergegeven als ziekuren.

Compensatie
Wordt niet opgeteld bij het totaal aantal gewerkte uren.
Bijvoorbeeld: Je medewerker John heeft al een extra dag gewerkt deze week. Dit type biedt een reden waarom John er op een bepaalde dag/tijd niet was.

Overzicht instellen

In de Urenregistratie module zie je alle geregistreerde uren voor de periode die je hebt geselecteerd.

Je kan het overzicht groeperen per maand om een beter overzicht van alle uren te krijgen, of het overzicht sorteren per medewerker om de uren van één iemand te bekijken.

Lees ons artikel over groeperen en sorteren voor meer informatie.

Je gebruikersrol in Rentman bepaalt of je alleen je eigen uren, of de uren van iedereen kan zien. Lees meer hierover in de sectie hieronder.

Rechten voor medewerkers instellen

Medewerkers kunnen rechten krijgen om hun eigen uren (en die van anderen) te registreren. Dit doe je door hun gebruikersrol te bewerken.

Lees ons artikel over Gebruikersrollen voor meer informatie.

Exporteer je urenregistraties

Je kan je urenregistraties exporteren als een .xlsx bestand, zodat je de uren bijvoorbeeld verder kan verwerken in je accounting software.

Lees ons artikel over Data exporteren voor meer informatie.