Powerusers toevoegen of verwijderen

Je licentie bepaalt het maximaal aantal powerusers die je in Rentman kan hebben.

Als je dit aantal wil uitbreiden, moet je eerst je licentie aanpassen en daarna een poweruserrol toewijzen aan de juiste medewerker(s).

Het verminderen van het aantal powerusers werkt andersom. Eerst verwijder je de poweruserrol van je medewerker(s), en daarna pas je je licentie aan.

-

Meer powerusers krijgen

1. Ga naar de Configuratiemodule > Account > Licenties, en kies Upgrade.
  2. Volg de stappen, en pas het aantal extra powerusers aan.

3. Doorloop het proces totdat je licentie succesvol is aangepast.
  4. Je bent nu klaar om een poweruserrol toe te wijzen aan je medewerker(s) in de Medewerkersmodule.
    Je medewerker(s) zullen pas poweruserrechten hebben wanneer je dit hebt gedaan.

Minder powerusers krijgen

1. Ga naar de Medewerkersmodule, en dubbelklik op een medewerker met een poweruserrol.
  2. In het Gebruikersrol veld verander de gebruikersrol naar iets anders, en sla je veranderingen op.
  3. Je bent nu klaar om je licentie aan te passen.
    Als je dit niet doet, wordt het huidig aantal powerusers van je licentie nog steeds in rekening gebracht.

Je licentie aanpassen

1. Ga naar de Configuratiemodule > Account > Licenties, en klik op Upgrade.
  2. Volg de stappen, en verminder het aantal extra powerusers.

3. Doorloop het proces totdat je licentie succesvol is aangepast.

Hoeveel powerusers zitten er in mijn licentie?

1. Ga naar de Configuratiemodule > Account > Licenties.

Een Rentman account bevat standaard altijd 1 poweruser. In dit voorbeeld heb je ook 20 extra powerusers. Het totaal aantal powerusers in je licentie is dus 21.

Hoeveel poweruserrollen zijn momenteel toegewezen?

1. Ga naar de Configuratiemodule > Account > Licenties.
  2. Tel het aantal gebruikersaccounts naast Powerusers.

In dit voorbeeld zijn er momenteel 7 poweruserrollen toegewezen. Als er in totaal 21 powerusers in je licentie inbegrepen zijn, kan je dus nog steeds 14 poweruserrollen toewijzen.

Veelgestelde vragen

Kan ik een poweruser voor een korte tijdsperiode gebruiken?
Ja. Als je het aantal powerusers in je licentie uitbreidt, ontvang je de volgende dag een extra factuur. Je kan het aantal later weer verminderen.