Synchroniseer je agenda

Door de Mijn Agenda module te synchroniseren met je Android of Apple apparaat, blijf je altijd op de hoogte van je persoonlijke planning en afspraken. Synchronisatie werkt twee kanten op: wanneer iets wordt toegevoegd aan de Mijn Agenda module in Rentman, komt dit ook in de agenda op je Android of Apple apparaat te staan, en andersom.

In dit artikel leggen we uit hoe je je agenda synchroniseert.

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

-

Welke informatie kan ik synchroniseren?

Let op: Je kan alleen informatie zien die door jouw gebruikersrol wordt toegestaan.

• Alle afspraken
    Alle afspraken, inclusief eenmalige en terugkomende afspraken.
  • Alle functies
    Alle personeels- en transportfuncties die je voor een project hebt gemaakt.
  • Mijn afspraken
    Afspraken die niet openbaar zijn, maar alleen jij kan zien.
  • Mijn planning
    De agenda in de Mijn Agenda module laat alle functies zien waarop je gepland bent, in een bepaalde periode. Dit wordt vooral gebruikt door freelancers, om te bekijken wanneer ze zijn ingepland.
  • Reserveringen
    Alle reserveringen.
  • Alle taken
    Al je taken in Rentman

Voor elke van de bovengenoemde punten kan je zelf kiezen of je deze synchroniseert.

Android

Android gebruikers moeten twee applicaties downloaden om synchronisatie mogelijk te maken. Dit komt doordat Android niet standaard ondersteuning biedt voor CalDAV.

1. Download OpenSync in de Google Play Store.
  2. Download OpenTasks in de Google Play Store.
  3. In OpenSync, klik op + om een nieuw account toe te voegen.

4. Kies Inloggen met URL en gebruikersnaam, en vul het volgende in:

Server

https://accountnaam.sync.rentman.eu
    Je vind je accountnaam in de URL van je Rentman webpagina. https://worldrental.rentmanapp.com/#/dashboard
    Gebruikersnaam
    Je Rentman gebruikersnaam

Wachtwoord
    Je Rentman wachtwoord

5. Klik Login.
  6. Vul je e-mailadres in.

7. Klik Account toevoegen.
  8. De meeste gebruikers ontvangen nu een push notificatie om OpenSync toegang te geven tot je AgendaContacten en OpenTasks applicaties. Dit is noodzakelijk.
    Als je geen push notificatie hebt ontvangen, scroll dan verder naar Machtigingen instellen.
  9. Klik op je profiel.

10. Kies de items die je wil synchroniseren.

Je afspraken uit Rentman verschijnen in de Agenda app van je apparaat.
Je taken uit Rentman verschijnen in OpenTasks.

Machtigingen instellen

Je moet OpenSync en OpenTasks toegang geven tot je Agenda, Contacten en OpenTask applicaties.

1. Op je Android apparaat, ga naar: Instellingen > Apps (Application Manager) > App-machtigingen.
    De precieze benaming kan verschillen op jouw apparaat.
  2. Klik op Agenda, en vink OpenSync aan.
  3. Klik op Contacten, en vink OpenSync en OpenTasks aan.
  4. Klik op Aanvullende machtigingen > Lees taken, en vink OpenSync en OpenTasks aan.OpenSync_plus_OpenTask.png
  5. Klik op Aanvullende machtigingen > Schrijf taken, en vink OpenSync en OpenTasks aan.OpenSync_plus_OpenTask.png

Batterij-optimalisatie uitschakelen

Synchronisatie werkt niet goed wanneer OpenSync en OpenTasks worden geoptimaliseerd voor je batterij. Daarom moet je dit uitschakelen voor deze apps.

1. Op je Android apparaat, ga naar: Instellingen > Accu > Accuoptimalisatie.
    De precieze benaming kan verschillen op jouw apparaat.
  2. Klik op OpenSync, en kies Niet optimaliseren.
  3. Klik op OpenTasks, en kies Niet optimaliseren.

iOS (iPhone, iPad)

1. Ga naar de Instellingen van je Apple apparaat.
  2. Ga naar Accounts & wachtwoorden > Nieuwe account > Andere > Voeg CalDAV-account toe.
  3. Vul het volgende in:

Server
    https://accountnaam.sync.rentman.eu
    Je vind je accountnaam in de URL van je Rentman webpagina. https://worldrental.rentmanapp.com/#/dashboard
    Gebruikersnaam
    Je Rentman gebruikersnaam

Wachtwoord
    Je Rentman wachtwoord

Beschrijving
    Voeg een beschrijving toe voor deze agenda (optioneel)

4. Klik Volgende, en klik Opslaan.
  5. Open je Agenda.
  6. Onderin het scherm, klik Agenda's.
  7. Hier kan je kiezen welke informatie je wil synchroniseren.

macOS (Mac)

1. Ga naar de Instellingen van je Apple apparaat.
  2. Kies Internet accounts.
  3. Klik op de + onderin het scherm.
  4. Kies CalDAV-account.
  5. Vul het volgende in

Account type
    Manueel

Gebruikersnaam
    Je Rentman gebruikersnaam

Wachtwoord
    Je Rentman wachtwoord

Serveradres
    https://accountnaam.sync.rentman.eu
    Je vind je accountnaam in de URL van je Rentman webpagina. https://worldrental.rentmanapp.com/#/dashboard

6. Klik Log in.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik mijn afspraken/taken terugvinden?
Android gebruikers:
Je afspraken uit Rentman verschijnen in de Agenda app van je apparaat.
Je taken uit Rentman verschijnen in OpenTasks.

iOS (iPhone, iPad) gebruikers:
Je afspraken uit Rentman verschijnen in de Agenda app van je apparaat.
Je taken uit Rentman verschijnen in de Herinneringen app van je apparaat.

macOS (Mac) users:
Je afspraken uit Rentman verschijnen in de Agenda app van je apparaat.
Je taken uit Rentman verschijnen in de Herinneringen app van je apparaat.

Hoe vaak wordt de agenda bijgewerkt?
Op Apple wordt de agenda real-time bijgewerkt. Aanpassingen in Rentman zijn ook direct zichtbaar in je agenda. Voor Android toestellen is het afhankelijk van je batterijduur en geheugengebruik. Gemiddeld is dit twee minuten.

Hoe ver gaat de synchronisatie terug en vooruit?
Zodra de synchronisatie is ingesteld laadt deze alle items uit je agenda in. Dit is niet gebonden aan een periode. Je ziet dus al je agenda-items uit het verleden en de toekomst.

Kan ik de synchronisatie ook met Outlook 365 gebruiken?
Outlook 365 ondersteunt CALDAV niet en kan dus niet eenvoudig gebruikt worden om te synchroniseren met de Rentman agenda. Wel zijn er Rentman-gebruikers die het werkend gekregen hebben met behulp van een plugin.

Kan ik de synchronisatie ook met Outlook gebruiken?
Outlook ondersteunt CALDAV niet direct. Wel zijn er Rentman-gebruikers die het werkend gekregen hebben met behulp van een plugin.

Werkt agendasynchronisatie twee kanten op?
Ja. Wanneer iets wordt toegevoegd aan je Rentman Agenda, komt dit ook in je applicatie te staan. Wanneer je een afspraak toevoegt in je applicatie, wordt dit ook in de Rentman Agenda weergegeven.