Synchroniseer je agenda

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

Door je Rentman Agenda te synchroniseren met een mobiele applicatie (smartphone, tablet) kan je je planning en afspraken eenvoudig bijhouden. Synchronisatie werkt twee kanten op: wanneer iets wordt toegevoegd aan je Rentman agenda, komt dit ook in je applicatie te staan en vice versa. Rentman gebruikt hiervoor CalDAV (voor Android en Apple). In dit artikel leggen wij uit hoe je je agenda's synchroniseert.-

CalDAV synchronisatie

Wij maken gebruik van CalDAV synchronisatie. Voor Apple gebruikers wordt CalDAV standaard ondersteund, voor Android toestellen kun je een synchronisatie App downloaden. Synchronisatie werkt twee kanten op: wanneer iets wordt toegevoegd aan je Rentman agenda, komt dit ook in je applicatie te staan en vice versa.

Rentman biedt de mogelijkheid om onderstaande agenda items van Rentman te synchroniseren (je kunt alleen de regels zien die horen bij je gebruikersrol).

Alle afspraken

Hierin worden alle afspraken gesynchroniseerd die in Rentman staan. Dit kan een losse afspraak zijn of terugkerende afspraken.

Alle functies

Dit zijn alle personeels en transport functies die gepland staan in projecten.

Mijn afspraken

Dit zijn de afspraken die op jouw naam zijn gezet in Rentman.

Mijn planning

De stream 'Mijn Planning' toont alle functies waarvoor je bent ingepland met de voor jouw relevante tijd. Deze stream wordt veel gebruikt door freelancers om te zien wanneer zij verwacht worden.

Reserveringen

Alle reserveringen die op jouw naam zijn gezet.

Voor alle verschillende agenda items wordt een aparte agenda-stream toegevoegd. Zo kan je op het apparaat eenvoudig filteren tussen verschillende agenda informatie.

Android agenda synchroniseren

Om je Android device te synchroniseren met Rentman heb je een App nodig die CalDav synchronisatie tussen Rentman en een agenda mogelijk maakt. Hiervoor zijn twee mogelijkheden:

• Agenda App die CalDav ondersteunt: SolCalendar (gratis).
  • CalDav synchronisatie App: AcalDAV (gratis).

Agenda toevoegen aan je device
Om de CalDav-sync App (AcalDAV) toe te voegen aan je agenda doorloop je de volgende stappen:

1. Installeer de AcalDAV synchronisatie app vanuit de Google Play store.
  2. Open de agenda app.
  3. Klik op 'account toevoegen'.
  4. Selecteer CalDAV en voer je Rentman gegevens in.

User: Rentman gebruikersnaam
    (let op: een Rentman gebruikersnaam heeft nooit een hoofdletter)
    Password: Rentman wachtwoord
    URL: https://accountnaam.sync.rentman.eu (bijvoorbeeld https://AVevents.sync.rentman.eu)

5. Kies na het inloggen welke agenda informatie je wilt synchroniseren.

Synchronisatie iPhone en iPad (iOS)

Om je iOS device te synchroniseren met Rentman voeg je een nieuwe CalDAV agenda toe op je device:

1. Ga op je Apple device naar Instellingen > Agenda > Accounts
  2. Selecteer 'Nieuwe account', en kies de onderste optie 'Anders'
  3. Voeg CalDAV-account toe:

Server: accountnaam.sync.rentman.eu (bijvoorbeeld: AVevents.sync.rentman.eu)
    Gebruikersnaam: Rentman gebruikersnaam (let op: een Rentman gebruikersnaam heeft nooit een hoofdletter)
    Wachtwoord: Rentman wachtwoord

4. Kies Volgende om het account toe te voegen aan je Agenda applicatie.
  5. Na het toevoegen kun je in de agenda app kiezen welke agenda informatie je wilt synchroniseren.

Synchronisatie Mac (OS X)

Om je Mac te synchroniseren met Rentman voeg je een nieuwe CalDAV agenda toe:

1. Kies het menu Apple (Apple_icon.svg) > Systeemvoorkeuren.
  2. Selecteer Internetaccounts.
  3. Klik onder in het scherm op de plusknop (+).
  4. Kies voor CalDAV account.
  5. Vul de velden als volgt in:

Gebruikersnaam: je Rentman gebruikersnaam
    Wachtwoord: je Rentman wachtwoord
    Serveradres: https://jouwgebruikersnaam.sync.rentman.eu

6. Kies Log in om het account toe te voegen aan je agenda.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak wordt de agenda bijgewerkt?

Op Apple wordt de agenda real-time bijgewerkt. Aanpassingen in Rentman zijn ook direct zichtbaar in je agenda. Voor Android toestellen is het afhankelijk van je batterijduur en geheugengebruik. Gemiddeld is dit twee minuten.

Hoe ver gaat de synchronisatie terug en vooruit?
Zodra de synchronisatie is ingesteld laadt deze alle items uit je agenda in. Dit is niet gebonden aan een periode. Je ziet dus al je agenda-items uit het verleden en de toekomst.

Kan ik de synchronisatie ook met Outlook 365 gebruiken?
Outlook 365 ondersteunt CALDAV niet en kan dus niet eenvoudig gebruikt worden om te synchroniseren met de Rentman agenda. Wel zijn er Rentman-gebruikers die het werkend gekregen hebben met behulp van een plugin.

Werkt agendasynchronisatie twee kanten op?
Ja. Wanneer iets wordt toegevoegd aan je Rentman Agenda, komt dit ook in je applicatie te staan. Wanneer je een afspraak toevoegt in je applicatie, wordt dit ook in de Rentman Agenda weergegeven.