Communiceer de personeelsplanning

Het communiceren van de planning is de volgende stap na in het inplannen van je medewerkers op functies. Er zijn drie verschillende opties om dit te doen:

1. Verstuur persoonlijke planning per e-mail.
  2. Verstuur gedetailleerde planning als .pdf of Word bestand.
  3. Verstuur een callsheet met de planning van alle medewerkers.

Jouw medewekers kunnen de Rentman Mobile app gebruiken (of via de browser) om hun planning te bekijken en uitnodigingen te beantwoorden.

Available for: Lite Classic Pro

Als je medewerkers vaak de 'Mijn agenda' module bekijken, hoef je de planning niet te versturen. In de 'Mijn agenda' module kan elke gebruiker klikken op een project om up-to-date informatie te zien en/of taken en notities toe te voegen.

Persoonlijke planning per e-mail versturen

Een persoonlijke planning is een lijst van alle functies waar een medewerker op is gepland. Deze planning is individueel (wie het ontvangt kan alleen zijn of haar eigen planning zien) en bevat tijden, locaties en opmerkingen voor de functie.

1. Ga naar de 'Personeelsplanner' module of het 'Planning' tabblad in een project.
  2. Klik op het Bildschirmfoto_2017-07-25_um_11.53.10.png e-mail knopje bovenin.
  3. Selecteer een periode.
  4. Selecteer de projecten.
  5. Selecteer de medewerkers (als er een verandering is t.o.v. de laatste keer dat je de planning gecommuniceerd hebt, zullen de medewerkers op wie dit betrekking heeft rood worden).
  6. Optioneel: bekijk de e-mails door op de medewerker te klikken.
  7. Klik op 'Verstuur' rechtsonderin.
  8. Optioneel: Voeg een persoonlijke e-mail tekst toe.
  9. Klik op 'Verstuur'.

Kies deze optie als de medewerker een klein beetje context nodig heeft over het project.

Print planning voor iedere medewerker

Je kan ook een document maken met persoonlijke planning en versturen naar je medewerkers. Je kan het document template aanpassen om meer informatie over de planning weer te geven. Na het genereren van een planning, kan je het downloaden als ,pdf of als Word bestand, versturen per e-mail en toekennen aan een medewerker.

1. Ga naar de 'Personeelsplanner' module.
  2. Klik op het Bildschirmfoto_2017-07-25_um_11.53.10.png e-mail knopje bovenin.
  3. Klik op 'Printen' linksbovenin.
  4. Selecteer een periode.
  5. Selecteer de medewerkers.
  6. Kies een template.
  7. Klik op 'Printen' rechtsonderin.
  8. Download de planning als een .pdf, een Word bestand of verstuur het via e-mail.

Kies deze optie als je meer informatie wilt toevoegen aan de individuele planning. Pas het template zo aan dat je de informatie communiceert die jij wilt.

Klik 'Bonnen opslaan bij items' om het document aan de juiste medewerker toe te kennen in de 'Medewerkers' module. Hierdoor kan je snel zien wanneer je voor het laatst een document hebt gemaakt voor elke medewerker en kan je het opnieuw downloaden.

Verstuur een callsheet van een project

Een callsheet van een project bevat de tijdsplanning van het gehele project en de planning van elke medewerker. Maak een callsheet en stuur deze naar de teamleiders om hen een overzicht te geven van de medewekers voor dat project. Het standaard template in Rentman heet 'Callsheet', maar je kan je het template aanpassen om de informatie weer te geven die jij wilt.

Hoe stuur je een callsheet van een project:

1. Maak een callsheet.
  2. Klik op E-mail linksbovenin de pagina.
  3. Optioneel: Selecteer de ontvangers en voeg een bericht toe.
  4. Klik 'Verstuur e-mail.'

Kies deze optie om de volledige planning te communiceren van elke medewerker en voertuig. Je kan ook het template aanpassen om meer informatie weer te geven over het project of verstuurder.