Verzendadres veranderen naar info@jouwbedrijf.com

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

Je kan zelf kiezen welke afzender er moet worden weergegeven bij jouw verstuurde e-mails. Standaard is dit jouwaccount@rentmanclient.com.

Je kan dit veranderen naar info@jouwbedrijf.com of medewerker@jouwbedrijf.com. Hierdoor herkennen je klanten jou als afzender, in plaats van een afzender met het standaarddomein @rentmanclient.com.

Ook kan je een ander 'reply to' adres instellen.

Let op: Wanneer je het verzendadres verandert, kunnen e-mails vanuit Rentman als spam worden gemarkeerd in de e-mail client van de ontvanger. Dit komt doordat het veranderde verzendadres niet geverifieerd is.

Je kan je domeinnaam door ons laten verifiëren, waarmee je Rentman actief toestemming geeft om e-mails te versturen vanaf jouw domein. Dit proces omvat aanpassingen in DNS-instellingen vanaf jouw kant en het door ons laten verifiëren van de aanpassingen, waarvoor wij eenmalig kosten rekenen. Lees meer hierover in deze sectie.

Verzendadres veranderen

Let op: Een aangepast verzendadres in Rentman bepaalt alleen welke domeinnaam er bij de klant weergegeven wordt. Je e-mails worden nog steeds vanaf de servers van Rentman verstuurd.

1. Ga naar de Configuratiemodule > Klantcommunicatie > Communicatie
  2. Bij de optie E-mails sturen vanuit, kies voor één van de volgende:
Optie Weergegeven verzendadres Reply-to-adres
Standaard account info@jouwbedrijf.com info@jouwbedrijf.com
Medewerker account medewerker@jouwbedrijf.com medewerker@jouwbedrijf.com
@rentmanclient account jouwaccount@rentmanclient.com medewerker@jouwbedrijf.com

Email domeinnaam verifiëren

Door Rentman actief toestemming te geven om e-mails vanuit jouw domeinnaam te versturen, kan je voorkomen dat jouw e-mails tegengehouden worden door spamfilters, of helemaal niet ontvangen worden.

Het verifiëren van je domeinnaam kost 340 euro. Wij rekenen dit bedrag omdat we maatwerk moeten leveren door jouw toegevoegde DNS-instellingen te verifiëren aan onze kant.

Dit proces bestaat uit twee stappen:

1. Toevoegen van DNS-instellingen aan je domeinnaam (aan jouw kant)
    (vraag aan je systeembeheerder)
  2. Door ons laten verifiëren of dit correct is gebeurd

Hierna kunnen e-mails namens jouw domeinnaam verstuurd worden.

Neem contact met ons op wanneer je je email account wilt laten verifiëren.

Gevolgen van een niet-geverifieerd adres

E-mails met jouw domeinnaam als afzender worden door Rentman vanuit onze eigen server verzonden. Om misbruik tegen te gaan, controleren spamfilters de geldigheid van de afzender. Dit doen ze door de domeinnaam (gedeelte achter de @) te verifiëren.

Omdat Rentman niet de werkelijke eigenaar van jouw domeinnaam is, kan de e-mail door een spamfilter tegengehouden worden. Wanneer dit gebeurt, wordt er naast de afzender de tekst via rentmanclient.com getoond.

Afwijkende domeinnaam kan verdacht zijn voor ontvangende e-mail servers
E-mails met afwijkende domeinnamen in de afzender kunnen minpunten opleveren voor de spamscore, waardoor de e-mail in de Spam map terecht kan komen en niet gelezen wordt. Bij teveel minpunten kan een e-mail zelfs helemaal worden tegengehouden.

E-mails naar jezelf versturen kan een probleem zijn
Wanneer je vanuit Rentman e-mails naar jezelf verstuurt wanneer je het verzendadres hebt veranderd, kunnen deze als verdacht worden aangemerkt. Dit komt doordat jouw eigen e-mailserver jouw adres beheert, en het verdacht kan vinden dat Rentman de e-mail verstuurt vanaf haar eigen server vanuit jouw naam.