Je documenten opzetten in Rentman

Met Rentman kan je offertescontractenfacturenpakbonneninhuurbonnencall-sheets en meer soorten documenten maken, en direct versturen. In je document templates leg je vast welke informatie in je documenten moet staan, en hoe het eruit moet komen te zien. Je briefpapier bepaalt de uitstraling van je pagina's, bijvoorbeeld met je bedrijfslogo, bedrijfsinformatie en visuele bedrijfsidentiteit.

In dit artikel bieden we een overzicht van de stappen om de juiste informatie op je documenten te krijgen, en ervoor te zorgen dat zij eruit zien zoals je wilt.-

Gebruik een voorbeeldproject

Voordat je je documenten opzet, raden we aan om een realistisch voorbeeldproject te gebruiken (of te maken). Dit project kan je gebruiken om te zien hoe je documenten eruit zullen zien wanneer zij gevuld zijn met realistische inhoud en informatie.

Upload en kies je briefpapier

Het briefpapier is de achtergrond van je documenten en kan naar wens aangepast worden. Het briefpapier bevat je bedrijfslogo, informatie en kleuren.

Document templates

Document templates bepalen welke informatie op je documenten moet komen te staan, en hoe hoe dit eruit moet zien. Rentman biedt kant-en-klare systeemtemplates voor alle documenten. Deze templates zijn ontworpen zodat iedereen ze kan gebruiken. Je kan altijd nieuwe templates toevoegen, of de systeem templates naar eigen wens aanpassen door een systeem-template te dupliceren.

Standaardteksten op documenten aanpassen

Factuurmomenten, betalingscondities en aanvullende voorwaarden gebruiken standaardteksten. Deze kan je vinden en bewerken op de volgende plekken:

• Configuratiemodule > Financieel > Factuurmomenten
  • Configuratiemodule > Financieel > Betalingscondities
  • Configuratiemodule > Financieel > Aanvullende voorwaarden

Je standaard Algemene voorwaarden moet je uploaden naar Rentman als een .PDF bestand. Dit doe je in de Configuratiemodule > Financieel > Financieel.

Afbeeldingen toevoegen aan documenten, emails, teksten en handtekening

Je kan ook afbeeldingen toevoegen aan document templates, emails, persoonlijke teksten en je e-mail handtekening. Hiermee maak je professioneel-uitziende documenten en berichten, en kan je klanten ook visuele informatie aanbieden.

Support

Als je extra hulp nodig hebt met het opzetten van documenten, neem dan contact op met ons Support team.

Rentman biedt ook aan om document templates voor jouw bedrijf te maken, tegen een uurtarief. Neem contact op met onze Support voor meer informatie.