Stel online betalingen in (Mollie)

Online betalen maakt het mogelijk voor je klanten om facturen snel en gemakkelijk te betalen en deze betaling rechtstreeks op je bankrekening te ontvangen.

Belangrijk: Online betalen is alleen beschikbaar voor landen die de Euro hebben.

-

Algemeen

In Rentman heb je de mogelijkheid om de online betalen module toe te voegen aan je factuurtemplate, zodat je klanten door middel van een aantal klikken direct kunnen betalen.

De meest gebruikte betaalmethodes worden ondersteund door Mollie, zoals: credit card, iDeal, Sofort en Paypal. In dit artikel leggen we je uit hoe je de mogelijkheid om je klanten online te laten betalen opzet in Rentman.

Waarom online betalingen gebruiken in Rentman?

Door middel van online betalen kunnen je klanten facturen makkelijker en sneller betalen. Het gebruiken van online betalingen is vooral handig als je klanten voornamelijk bestaan uit privépersonen of kleinere bedrijven.

Hoe werkt het?

In Rentman voeg je de knop online betalen toe aan je factuurtemplate, vergelijkbaar met de knop digitaal ondertekenen op je offertes en contracten. Je klant klikt op deze knop en kan zo direct het factuurbedrag voldoen met de gewenste betaalmethode via de betaalportal (Mollie). De betaalportal die wij hiervoor gekozen hebben is "Mollie". Je kunt in Mollie zelf de betaalmethoden kiezen die je aan wilt bieden aan je klanten. De onderstaande betaalmethoden worden ondersteund door Mollie:

Wanneer je klant het factuurbedrag betaald dan wordt dit bedrag direct overgemaakt naar je Mollie account. Op basis van je instellingen in Mollie wordt het opgebouwde geldbedrag regelmatig overgemaakt naar je eigen bankrekening.

Hoeveel kost het?

De koppeling tussen Rentman en Mollie is inbegrepen in je licentie. Mollie rekent bedragen voor elke transactie. De hoogte van de bedragen is afhankelijk van de gekozen betaalmethode. De tarieven per betaalmethode vind je hier

Waarom hebben we voor Mollie gekozen?

Internationaal zijn er meerdere aanbieders voor online betalen. We hebben voor Mollie gekozen omdat Mollie makkelijk is op te zetten en te koppelen met Rentman.

De gehanteerde tarieven van Mollie voor de meest gebruikte betaalmethoden zijn gunstig geprijsd. Mollie is een internationale aanbieder en rekent gunstige prijzen in de gehele Europese Unie. Voor klanten buiten de EU zullen wij in de toekomst ook een andere aanbieder van online betalingen beschikbaar maken.

Door middel van strikte beveiligingschecks, veilige data opslag, medewerkersscreening en de naleving van alle reguleringen, verzekert Mollie de veiligheid, stabiliteit en betrouwbaarheid van elke transactie.

Hoe stel ik online betalingen in?

Het opzetten van online betalingen in Rentman bestaat uit drie stappen:

1. Meld je aan en activeer je Mollie account
  2. Koppel Rentman aan je Mollie account
  3. Voeg de online betalen knop toe aan je template

1. Opzetten en activeren van je Mollie account

Het aanmaken van een Mollie account is gratis. Volg onderstaande stappen om een Mollie account aan te maken.

1. Klik op deze link
  2. Vul je naam in, e-mailadres en wachtwoord en klik op account_aanmaken.png
  3. Kies voor het activeren van je account en vul de gevraagde bedrijfsgegevens in
  4. Selecteer de betaalopties die je wilt gebruiken en volg de stappen om deze te activeren voor je account.
  5. Verstuur een klein bedrag om je bankrekening te verifiëren.

Na het volgen van deze stappen heb je succesvol een Mollie account aangemaakt en geactiveerd.

2. Koppelen van Rentman met Mollie

De koppeling tussen Rentman en Mollie komt tot stand via een zogenoemde "API-sleutel", die je kunt verkrijgen via Mollie. Deze API-sleutel dient gelinkt te worden aan je Rentman account via het configuratiemenu.

Kopieer de Mollie key

Volg de onderstaande stappen om de Mollie API-sleutel te verkrijgen:

1. Ga naar je Mollie account

2. Ga naar instellingen

3. klik op 'Kopieer' bij 'Live API-sleutel'

Koppel je Rentman account met Mollie

Volg onderstaande stappen om je Mollie account te koppelen met je Rentman account:

1. Login op je Rentman account.

2. Ga naar het configuratiemenu

3. Open 'Betaalmiddelen' onder FINANCIEEL.

4. Stel online betalingen in op 'Ja'.

5. Geef de Mollie API-sleutel op.

Optioneel:

• Stel je betaalmiddel in op 'Mollie', om dit betaalmiddel bijvoorbeeld te tonen op je facturen.
  • Vul je e-mailadres in om notificaties te ontvangen als een factuur online is voldaan.

Na het toevoegen van deze informatie is je Rentman account gekoppeld aan je Mollie account.

3. Voeg de online betalen knop toe aan facturen

De optie om online te betalen is niet standaard toegevoegd aan de factuurtemplates. Je kunt de online betalen knop gemakkelijk toevoegen door deze in je templates te slepen. In dit artikel leggen we je uit hoe je templates bewerkt en hoe je de online betalen knop hieraan toevoegt.

Veel gestelde vragen

Kan ik de online betalen knop ook toevoegen aan offertes of contracten?
Nee, dit is niet mogelijk. De online betalen knop kun je alleen toevoegen aan facturen. De reden dat de online betaalmogelijkheid alleen is gekoppeld aan facturen is omdat het factuurbedrag een zorgvuldig uitgerekend en verwerkt bedrag is in Rentman. Dit factuurbedrag kan verschillen ten opzichte van het bedrag in offertes en contracten.