Bestanden uploaden en downloaden (en extra schijfruimte)

Je kan bestanden uploaden in Rentman zodat verschillende medewerkers ze daarna kunnen downloaden. Je kunt het bestandsbeheer gebruiken om bijvoorbeeld plattegronden (van je locaties), riders en draaiboeken (van je projecten) en VAR-verklaringen (van je medewerkers) op te slaan.

Je kan bestanden toevoegen in de volgende modules:

• Projecten
  • Inhuur
  • Materialen
  • Medewerkers
  • Voertuigen
  • Contacten

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je bestanden kunt toevoegen en downloaden.-

Voeg een bestand toe

Voor het toevoegen of downloaden van bestanden zijn aanvullende rechten vereist. Lees meer daarover in ons artikel over Power users

1. Ga naar een module.
  2. Open (bewerk) een project, materiaalitem, contact (etc.)
  3. Klik op de Widgets knop Widget.png om de Widget-zijbalk te openen.
  4. Zorg dat het pijltje naast het kopje Bestanden uitgevouwen is.

5. Sleep een bestand of klik om te uploaden.

Bestanden downloaden

1. Ga naar een module.
  2. Open (bewerk) een project, materiaalitem, contact (etc.)
  3. Klik op de Widgets knop Widget.png om de Widget-zijbalk te openen.
  4. Zorg dat het pijltje naast het kopje Bestanden uitgevouwen is.

5. Klik direct op het bestand, of eerst op het pijltje en daarna Downloaden.

Schijfruimte

Bestanden die je uploadt in Rentman, nemen schijfruimte op. De hoeveelheid schijfruimte die beschikbaar is voor jouw account is afhankelijk van je Rentman licentie.

Schijfruimte wordt alleen verbruikt door geüploade bestanden, en gemaakte documenten (offertes, facturen, plaatjes etc.). Wanneer je de limiet voor jouw schijfruimte nadert, ontvang je van ons een melding. In dat geval kun je enkele bestanden verwijderen, of extra schijfruimte aanschaffen.

Verbruikte schijfruimte bekijken

1. Ga naar de Configuratiemodule > Account > Licenties.

Extra schijfruimte aanschaffen

1. Volg (opnieuw) de stappen voor het activeren van je Rentman account. Gedurende dit proces kan je invullen hoeveel extra schijfruimte je wil hebben.