Projecttypes

In Rentman kan je gebruik maken van projecttemplates. Door projecttemplates te gebruiken kan je sneller projecten plannen. Projecttypes zorgen ervoor dat je direct de juiste instellingen kan gebruiken en onderscheid kan maken in overzichten en statistieken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je projecttypes en projecttemplates kan instellen en gebruiken.-

Projecttypes

Voor ieder project kies je een projecttype. Een projecttype maakt onderscheid maakt tussen verschillende soorten projecten. Projecttypes hebben een aantal standaard instellingen, voorbeelden van deze instellingen zijn een offertetemplate, een factuurtemplate en standaard briefpapier. Door projecttypes te gebruiken beschik je gemakkelijk over de juiste instellingen bij je project. Hierdoor kan je gemakkelijk onderscheid maken tussen je overzichten en statistieken.

Projecttypes instellen
Ga naar configuratie> projecttypes om de projecttypes in te stellen.

Bij elk type kun je standaard de volgende instellingen maken:

Naam: Geef het type een naam, zoals 'Losse verhuur', 'Verkoop' of 'Festival'.
Briefpapier: Selecteer een standaard briefpapier voor dit type.
Factuurmoment: Selecteer een standaard factuurmoment voor dit type.

Projecttypes gebruiken
Bij het aanmaken van een project selecteer je altijd een projecttype. Met projecttypes kun je je projectoverzicht zo filteren dat bijvoorbeeld alleen projecten worden getoond met het type losse verhuur.