Projecttypes

In Rentman kan je gebruik maken van projecttemplates. Door projecttemplates te gebruiken kan je sneller projecten plannen. Projecttypes zorgen ervoor dat je direct de juiste instellingen kan gebruiken en onderscheid kan maken in overzichten en statistieken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je projecttypes en projecttemplates kan instellen en gebruiken.-

Projecttypes

Voor ieder project kies je een projecttype. Een projecttype maakt onderscheid maakt tussen verschillende soorten projecten. Projecttypes hebben een aantal standaard instellingen, voorbeelden van deze instellingen zijn een offertetemplate, een factuurtemplate en standaard briefpapier. Door projecttypes te gebruiken beschik je gemakkelijk over de juiste instellingen bij je project. Hierdoor kan je gemakkelijk onderscheid maken tussen je overzichten en statistieken.

Voeg een projecttypes toe

1. Ga naar de Configuratiemodule > Instellingen > Project types.

Je kunt de volgende informatie invullen:

Naam
Geef het type een naam, zoals 'Losse verhuur', 'Verkoop' of 'Festival'.

Offerte template
Kies een offerte template die standaard zal worden toegepast op documenten in projecten van dit projecttype.

Contract template
Kies een contract template die standaard zal worden toegepast op documenten in projecten van dit projecttype.

Factuur template
Kies een factuur template die standaard zal worden toegepast op documenten in projecten van dit projecttype.

Briefpapier
Selecteer een standaard briefpapier voor dit type.

Factuurmoment
Selecteer een standaard factuurmoment voor dit type.

Kleur
Kies een kleur voor dit projecttype. Dit is handig om in het overzicht van de Projecten module  snel te zien welk type een bepaald project heeft.

Projecttypes gebruiken

Bij het aanmaken van een project selecteer je altijd een projecttype. Met projecttypes kun je je projectoverzicht zo filteren dat bijvoorbeeld alleen projecten worden getoond met het type losse verhuur.