Filters en presets

Filters zijn nuttig om te zoeken binnen een module, of je selectie te beperken tot een bepaald aantal resultaten. Je gebruikt filters om een specifieke contact/factuur te vinden, of de weergave van projecten/materialen te beperken tot een bepaalde selectie. Met presets kan je op elk moment direct wisselen tussen verschillende filterselecties.

In dit artikel sommen we enkele filteropties op.

Filters weergeven of verbergen

1. Klik op de Filter zijbalk knop Filters.png in één van de modules.

Filters

Zo voeg je een filter toe:

1. Open de Filter zijbalk.
  2. Klik op de + naast Filters.

3. Kies een filter uit de lijst.
  4. Klik op Toevoegen.

Elke filter die je toevoegt, wordt direct actief. Om hem uit te zetten moet je hem verwijderen uit de Filter zijbalk.

Hier onder vind je wat voorbeelden van handige filters die je kunt gebruiken in verschillende modules:

• Alle bevestigde projecten
  • Alle projecten van accountmanager X
  • Alle contacten met openstaande taken
  • Alle projecten met ongeplande personeelsfuncties
  • Alle materialen in de werkplaats

Datumselectie

Gebruik de datumselectie om een een tijdsperiode te kiezen van de elementen die je wil weergeven.

• Periode voorbeeld: Volgende 14 dagen, Afgelopen 3 maanden
  • Van/tot voorbeeld: 04-06-2018 tot 03-01-2019

Om items zonder datum te vinden gebruik je de  knop.

Labels

Je kan labels gebruiken om je projecten, materiaalitems, contacten, medewerkers, voertuigen, facturen en taken te groeperen. Eerst voeg je een label toe aan één of meerdere items in een module. Daarna kan je de items in het overzicht filteren, door het label te selecteren in de Filter zijbalk.

Presets gebruiken

Een preset is een verzameling van geselecteerde filters. Met presets kan je direct wisselen tussen actieve filters, om in elke situatie snel te vinden wat je nodig hebt. In het Dashboard van Rentman vind je ook presets, welke je gelijk naar de relevante module brengen wanneer je er op klikt.

Nieuwe preset maken

1. Pas alle filters toe die je in de preset wil hebben.
  2. Scroll naar beneden in de Filter zijbalk en klik op Selectie opslaan als preset.

Je kan je preset nu aanklikken in de Filter zijbalk.