Periode, presets, labels en filters

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de selectiemogelijkheden en filteropbouw in de verschillende modules kunt gebruiken. Door selectiemogelijkheden en filters goed te gebruiken kan je gemakkelijk een overzicht krijgen van wat je op dat moment nodig hebt.-

De selectie mogelijkheden in verschillende modules zijn grotendeels hetzelfde. De standaard filteropbouw met periode, labels en filters kunnen je een duidelijk overzicht bieden. Met presets sla je een selectie op waardoor je in het vervolg met één klik de selectie kunt toepassen.

De informatie in beeld wordt bepaald door de aanwezige kolommen. Deze staan standaard logisch ingesteld en kun je zelf aanpassen.

Periode

Selecteer de data waarbinnen de selectie moet vallen. Met de standaard 7/31 knoppen kun je een automatische selectie maken van een week na de startdatum of een maand na de startdatum.

Presets

Een preset is een opgeslagen combinatie van labels en filters. Zodra je op de preset klikt wordt de opgeslagen selectie van de preset toegevoegd aan jouw selectie. Presets gebruik je als lijstje met handige overzichten die je regelmatig nodig hebt en met één klik kunt toepassen.

Het lijstje met presets beheer je zelf. Een nieuwe preset voeg je toe door onderaan op de knop 'selectie opslaan als preset' te klikken wanneer je filters en labels toegevoegd/geselecteerd hebt. Bestaande presets kun je wijzigen of verwijderen door op het  knopje te klikken en vervolgens het  of het aan te klikken naast de preset.

In onderstaande afbeelding zie je hoe je een preset op kunt slaan.

Voorbeeld: Een preset kan een selectie zijn voor alle projecten die gefactureerd moeten worden met een filter voor 'alle bevestigde projecten' en een filter voor 'klaar voor facturatie'.

Labels

Labels zijn een steekwoorden die je toevoegt aan items waar je later op kunt sorteren. Labels kun je toevoegen aan projecten, materialen, contacten, medewerkers, voertuigen, facturen en taken. Bij het gebruiken van labels maak je een selectie van alle items met dat specifieke label. Selecteer de labels die je van toepassing wilt laten zijn op de selectie, vervolgens zijn alle labels die toegevoegd zijn bij items zichtbaar.

Lees ons artikel over het gebruiken van labels voor meer informatie.

Filters

Filters zijn eigenschappen van een item die je zelf kunt selecteren. Wanneer je een filter gebruikt maak je een selectie van alle items die voldoen aan de eigenschap. Een nieuw filter voeg je toe door op de '+' knop te klikken en vervolgens een filter te selecteren.

Voorbeeld: filters zijn 'alle projecten die bevestigd zijn', 'alle projecten van accountmanager x', 'alle projecten met materiaaltekorten', 'alle contacten met open taken', 'alle projecten met ongeplande personeelsfuncties' en 'alle materialen met reparaties'.