Filters en presets

Filters zijn nuttig om te zoeken binnen een module, of je selectie te beperken tot een bepaald aantal resultaten. Je gebruikt filters om een specifieke contact/factuur te vinden, of de weergave van projecten/materialen te beperken tot een bepaalde selectie. Met presets kan je op elk moment direct wisselen tussen verschillende filterselecties.

In dit artikel sommen we enkele filteropties op.

-

Filters weergeven of verbergen

1. Klik op de Filter zijbalk knop Filters.png in één van de modules.

Filter opties

Datumselectie

• Periode
    Volgende 14 dagen, Afgelopen 3 maanden
  • Van/tot
    04-06-2018 tot 03-01-2019

Om items zonder datum te vinden gebruik je de  knop.

Labels

Je kan labels gebruiken om je projecten, materiaalitems, contacten, medewerkers, voertuigen, facturen en taken te groeperen. Eerst voeg je een label toe aan één of meerdere items in een module. Daarna kan je de items in het overzicht filteren, door het label te selecteren in de Filter zijbalk.

Aangepaste filters

Je kan ook aangepaste filters maken, op basis van een groot aantal variabelen in Rentman. bijvoorbeeld:

• Alle bevestigde projecten
  • Alle projecten van accountmanager X
  • Alle projecten met materiaaltekorten
  • Alle contacten met openstaande taken
  • Alle projecten met ongeplande personeelsfuncties
  • Alle materialen in de werkplaats
  1. Open de Filter zijbalk.
  2. Klik op de + naast Filters.

3. Kies een filter uit de lijst.
  4. Klik op Toevoegen.

Elke aangepaste filter die je toevoegd wordt meteen actief. Om hem uit te zetten moet je hem verwijderen uit de Filter zijbalk.

Presets gebruiken

Een preset is een verzameling van geselecteerde filters. Met presets kan je direct wisselen tussen actieve filters, om in elke situatie snel te vinden wat je nodig hebt. In het Dashboard van Rentman vind je ook presets, welke je gelijk naar de relevante module brengen wanneer je er op klikt.

Nieuwe preset maken

1. Pas alle filters toe die je in de preset wil hebben.
  2. Scroll naar beneden in de Filter zijbalk en klik op Selectie opslaan als preset.

Je kan je preset nu aanklikken in de Filter zijbalk.

Een voorbeeld van een preset is een selectie van alle projecten die gefactureerd moeten worden, op basis van de filters alle bevestigde projecten en klaar voor facturatie.