Stel het overzicht van de Personeelsplanner in

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de personeelsplanner zo kan instellen dat het er voor jou ideaal uitziet.

Bekijk onze video over de Personeelsplanner voor visuele uitleg.

-

Algemeen

In de personeelsplanner heb je meerdere mogelijkheden om de voor jou belangrijke data in het overzicht te tonen. Je kunt de personeelsplanner aanpassen aan jouw wensen. Daarvoor heb je verschillende vensters ter beschikking. Deze vensters kun je laten verschijnen of verdwijnen door rechtsboven te klikken op de desbetreffende iconen:   . Per icoon leggen we uit wat deze betekenen.

Tijdlijn

De tijdlijn verschijnt aan de onderkant van je scherm en laat de planning van de geselecteerde medewerkers zien. Zodra je een of meerdere medewerkers uit de ressources kiest, wordt de tijdlijn automatisch getoond. Zo hou je altijd overzicht over de klussen van je medewerkers in de bijpassende tijdlijn.

Filter

Via deze knop kun je de filter tonen of verbergen. Als je het overzicht hebt gefilterd, wordt de filterknop oranje. Je kunt filteren op onder andere 'periode'.

Periode: Selecteer de gewenste periode met start- en einddatum. Daarna kun je ook in- en uitzoomen om beter inzicht in de functies te krijgen. We adviseren een periode van maximaal twee weken te selecteren om de prestatie van de planner niet te minderen.

Hier lees je meer over presets, labels en filters.

Resources

Hier kun je je medewerkers en je voertuigen zien. Wanneer je een medewerker of voertuig selecteert verschijnen deze ook in de tijdlijn. In dit venster kun je ook naar tekst of labels zoeken. Klik daarvoor op het label-symbool  naast 'zoeken' om alle bestaande labels te bekijken en een keuze te maken. Alle geselecteerde ressources worden onderaan het scherm getoond.

Functies zonder datum

Hier kun je functies tonen die je zonder datum hebt aangemaakt. Door de drag and drop kun je deze in de tijdlijn van je hoofdvenster slepen. De duur van de door jou aangemaakte functie (zonder vaste periode) wordt dan getoond.

Fullscreen-weergave

Voor een beter overzicht kun je met deze knop ook naar de fullscreen-weergave gaan. Via hetzelfde symbool kom je vanuit de fullscreen-modus weer terug naar de gewone weergave.