Functies in de Personeelsplanner

In de Personeelsplanner vind je alle personeels- en transportfuncties van je projecten. De tijdsduur van deze functies kan je gemakkelijk verlengen en verkorten. Ook kan je een functie in zijn geheel verslepen naar een andere dag of tijd.

Bekijk onze video over de Personeelsplanner voor visuele uitleg.

-

Iconen en kleuren

De iconen bij een functie geven aan:

• personeelsfunctie Crew_function_icon.png
  • transportfunctie Transport_function_icon.png
  • opmerking Remark_icon__crew_planner_.png

De kleur van een functie geeft aan:

• of de functie zichtbaar of onzichtbaar is voor de medewerker
    • Zichtbaar (donkerblauw) Crew_member_visible.png
    • Onzichtbaar (lichtblauw) Crew_member_invisible.png
  • of er genoeg medewerkers of voertuigen (resources) zijn gepland op de functie
    • voldoende (groen) Green.png
    • te weinig (rood) Red.png
    • voldoende, maar de functie is nog onzichtbaar Orange.png

Functietijden aanpassen

Wanneer je een functie verplaatst of versleept, worden de tijden ervan automatisch aangepast in het betreffende project.

• Verplaats hele functie
    Klik op en versleep de functie in het overzicht
  • Tijdsduur veranderen
    Versleep het begin of uiteinde van een functie

Heen- en terugrit instellen

Voor elke functie kan je ook de reistijd van de heenrit en/of terugrit weergeven in het overzicht.

Deze reistijden stel je in tijdens het maken van de functies in je project.

In je overzicht zie je reistijden als volgt terug:

Je kan ook aangeven of een medewerker gebruik maakt van deze ritten, of niet. Dit doe je als volgt:

1. Klik met rechtermuisknop op een medewerker.
  2. Kies Aanpassen.
  3. Bij Vervoer kan je kiezen tussen:

Heen- en terugreis
    Enkel de heenreis
    Enkel de terugreis

4. Klik op Opslaan.

Invloed op projectkosten

Wanneer je personeelsfuncties aanpast in de Personeelsplanner, heeft dit geen invloed op de prijs van het betreffende project.

Alle functiewijzigingen worden getoond in het tabblad Financieel van je project, waardoor je kan achterhalen hoe de wijzigingen je projectkosten (zouden) beïnvloeden.

Medewerkers en transport plannen op functies

Lees ons artikel over het plannen van medewerkers en transport in de Personeelsplanner voor meer informatie.