Maak personeels- en transportfuncties

In de personeelsplanner staan alle ingeplande medewerkers en voertuigen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de personeels- en transportplanner kan instellen en gebruiken.-

Algemeen

In het hoofdscherm van de personeelsplanner worden alle personeels- en transportfuncties volgens de filters getoond (die eerder in de projectenmodule zijn aangemaakt). In onderstaande afbeelding zie je hoe de personeelsplanner er uit kan zien.

De personeels- en transportfuncties verschillen door het kleine symbool (personeel /transport ) dat voor de naam van de functie staat. Ook opmerkingen die bij de functie horen, worden hier getoond. Functies waarop niet genoeg voertuigen/medewerkers gepland zijn verschijnen rood en functies waarop voldoende voertuigen/medewerkers gepland zijn verschijnen groen. Functies met dezelfde start- en eindtijd worden met een rode lijst in de personeelsplanner afgebeeld. Onder 'planning' zie je de ingeplande medewerkers en onder 'instellingen' zie je alle medewerkers die een uitnodiging hebben ontvangen voor de bovenstaande functie.

Functietijden aanpassen

In de personeelsplanner kun je middels drag en drop de functietijden aanpassen. Hiervoor kun je de hele functie naar een andere tijd slepen of de begin-/eindtijd veranderen. Hiervoor klik je op het begin of einde van een functie en pas je de functie aan door deze naar links of rechts te slepen.

Alle personen/transport die al op deze functie gepland staan worden dan aan de nieuwe tijden aangepast. In onderstaand gifje laten we zien hoe dit er uit ziet.

Heen- en terugrit instellen

Voor functies kun je reistijd voor een heen- en terugrit aangeven. De reistijd geef je al eerder aan bij het aanmaken van de personeelsfunctie van het project (zie artikel projecten: personeel/transport).

De reistijd zie je terug in de planning door de grijs gestreepte vlakken aan het begin/einde van de functie. In het voorbeeld op onderstaande afbeelding zijn de grijs gestreepte vlakken met oranje omlijnd. In dit geval is er dus 30 min reistijd voor en na de functie gerekend.

Hierbij kan je aangeven of een medewerker gebruik maakt van deze ritten of niet. Om dit aan te geven volg je de volgende stappen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de medewerker.
2. Klik op 'aanpassen'.
3. Selecteer bij 'Vervoer' de gewenste optie.
4. Klik op 'Opslaan'

Het scherm ziet er als volgt uit:

Kleuren

Kleuren van de functie
De kleur van de functie geeft aan of er voldoende ressources (medewerkers of voertuigen) zijn gepland en of deze definitief of voorlopig gepland zijn.

Groen: voldoende ressources (medewerkers of voertuigen) definitief gepland.
Geel: wel voldoende ressources, maar een of meerdere medewerkers of voertuigen alleen voorlopig en niet definitief gepland zijn.
Rood: onvoldoende ressources gepland.

Kleuren van de planning
Lichtblauw: voorlopig gepland
Donkerblauw: definitief gepland

Meer informatie over voorlopig en definitief inplannen.

Invloed op projectplanning

Wijzigingen van de personeelsfuncties in de personeelsplanner hebben geen invloed op de prijs van het erbij horende project. Echter worden alle wijzigingen overzichtelijk in de financiële module van het project getoond. Hier kun je achterhalen hoe de wijzigingen je projectkosten beïnvloeden.