De Configuratie module

In de Configuratiemodule kan je je instellingen voor het gebruik van Rentman aanpassen. Deze module is belangrijk wanneer je voor het eerst je account instelt. In dit artikel leggen we alle beschikbare opties in de module uit en verwijzen we naar onze andere artikelen met meer informatie over een specifiek onderwerp.

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

-

Account

Bedrijfsgegevens

• Contactpersoon
    • De contactpersoon ontvangt meldingen over updates en eventuele technische problemen.
  • Betalingsinformatie
    • Rentman gebruikt deze informatie om jouw Rentman licentie te factureren.
  • Extra
    • Upload een afbeelding voor op de inlogpagina (optioneel).

Licenties

Betalingen

• Een overzicht van je facturen en hun status.

Gebruikersrollen

• Maak en bewerk gebruikersrollen voor elke Rentman gebruiker.
    • Door het instellen van een gebruikersrol, bepaal je de rechten (mogelijkheden en toegang) die een gebruiker heeft in Rentman.

Extensies

Instellingen

Tijd en locatie

• Tijdzone
    • Bepaal je huidige tijdzone
  • Locatiegegevens t.b.v. kilometerberekening
    • Voer het startadres in waar vandaan de afstand tot evenementen berekend moet worden.

Nummerreeksen

Je de volgnummers van je documenten aanpassen in Rentman.

Projecttypes

Projecttemplates

Periodieke keuringen

Urenregistratie

• Urenregistratie opzetten
    • Bepaal hoe ver terug een personeelslid nog zijn/haar uren mag aanpassen.
    • Stel de standaardlengte van de personeelspauzes in.
    • Bepaal of jouw personeel een wachtwoord moet intypen voordat zij hun uren mogen bewerken.

Extra invoervelden

• Door extra invoervelden toe te voegen kan je je eigen gewenste informatie toevoegen in de hoofdmodules van Rentman.

Database legen

• Wanneer je je database leegt, verlies je al je data. Dit proces kan tot vijf minuten in beslag nemen. Alle gebruikers zullen worden uitgelogd van hun account terwijl de database wordt geleegd.
  • Je kan ervoor kiezen om de knop "Database legen" te verbergen, om te voorkomen dat iemand dit per ongeluk doet.

Klantcommunicatie

Communicatie

• Berichten
    • Vul je bedrijfsnaam en e-mailadres in.
    • Bepaal wie weergegeven wordt als de afzender.
    • Bepaal of je een BCC kopie wilt meesturen naar iemand anders.
    • Kies het e-mail adres waar de BCC kopie naar toe gestuurd moet worden.
  • Digitally sign
    • Upload je bedrijfslogo (klant ziet deze wanneer ze digitaal ondertekenen).
    • Kies of je de klant digitaal wil kunnen laten ondertekenen.
    • Kies of je toestaat dat klanten opmerkingen achterlaten bij hun digitale handtekening
    • Kies of klanten ook verlopen bonnen mag ondertekenen.

Templates

Let op: De standaard systeemtemplates van Rentman kunnen niet worden bewerkt. In plaats daarvan kan je deze dupliceren en vervolgens dit duplicaat bewerken. Om een systeemtemplate te dupliceren, open je hem in de bewerker en kies je "dupliceren" bovenin je scherm.

Briefpapier

Aanspreektitels

• Maak een nieuwe, of bewerk een bestaande aanspreektitel.
    • Je kiest een aanspreektitel wanneer je een nieuw contact toevoegt. Dit bepaalt hoe deze persoon wordt aangesproken op je bonnen.

Financieel

Financieel

• Valutateken
    •
    •
      Financieel
    • Standaard btw-schema
    • Standaard btw-klasse
    • Standaard btw-klasse personeelfuncties
    • Standaard btw-klasse transportfuncties
    • Btw-klasse verzekering
  • Bonnen

Let op: De minimale en maximale borg worden altijd naar de klant gerekend, zelfs als de opgegeven borg (percentage van materiaalprijs) op een lager of hoger bedrag zou zijn uitgekomen.

Staffelgroepen

Kortingsgroepen

Factuurmomenten

• Maak een nieuw, of bewerk je bestaande factuurmomenten.

Betalingscondities

• Maak een nieuwe, of bewerk je standaard betalingscondities.
    • Betalingscondities bepalen hoeveel tijd jouw klanten hebben om hun factuur te betalen. Wanneer de deadline is verstreken, zal de factuur rood worden.

Let op: In de Configuratie module maak je standaard betalingscondities aan. Je kan ook aangepaste betalingscondities maken voor contacten, projecttypen en projecten. Deze aangepaste condities zullen altijd je standaardcondities overschrijven. De volgorde is als volgt:

1. Standaard betalingscondities
    worden overschreven door
  2. Betalingscondities voor contacten
    worden overschreven door
  3. Betalingscondities voor een project

Wanneer je een nieuwe conditie aanmaakt of er één bewerkt, moet je de volgende informatie opgegeven:

• Naam
  • Tekst op factuur
  • Boekhoudcode
  • Termijn (in dagen)

Btw-schema's

Btw-klassen

Betaalmiddelen

• Maak een nieuw, of bewerk je bestaande betaalmiddelen
    • Bedenk een naam en boekhoudcode voor elk betaalmiddel
  • Laat klanten online betalen met Mollie (iDeal / Sofort Banking)
    • Kies of je online betalingen toestaat
    • Voer de API key van Mollie in
    • Kies je betaalmiddel
    • Voer een e-mailadres in waarop je meldingen ontvangt van nieuwe betalingen

Grootboeken

• Maak een nieuw, of bewerk je bestaande grootboeken.
    • Bedenk een naam en boekhoudcode voor elke grootboek

Grootboeken wordt gebruikt door bedrijven die boekhoudsoftware gebruiken. Grootboeken helpen om het overzicht te bewaren op de kosten van een hele afdeling, zoals transport.

Aanvullende voorwaarden