Verstuur uitnodigingen voor functies

In dit artikel leggen we je uit hoe je uitnodigingen naar je medewerkers verstuurd. In de personeelsplanner of in een project kun je medewerkers uitnodigen voor een functie of hun beschikbaarheid in een bepaalde periode. Je kan ook onze video kijken hieronder (Nederlandse ondertiteling is beschikbaar):

-

Een uitnodiging wordt per e-mail verstuurd naar een medewerker en wordt ook getoond in de Rentman App. Een uitnodiging laat informatie zien over de functie en het project en bevat de vraag of een medewerker beschikbaar is of niet. Wanneer de medewerker kiest voor ja of nee dan wordt dit antwoord direct verwerkt in de planner.

Uitnodigingen in Rentman kunnen worden verstuurd vanuit:

• De personeelsplanner.
  • Planningstab in project.

Twee soorten uitnodigingen kunnen verstuurd worden:

• Uitnodigingen voor een functie: de medewerker wordt gevraagd of hij/zij beschikbaar is om de functie uit te voeren.
  • Uitnodigen voor beschikbaarheid: de medewerker wordt gevraagd of hij/zij beschikbaar is voor een bepaalde periode.

Uitnodigen voor een functie

Volg onderstaande stappen om een medewerker uit te nodigen voor een functie:

1. Selecteer een of meerdere medewerkersfuncties (meerdere medewerkersfuncties kunnen worden geselecteerd door de Ctrl-toets ingedrukt te houden).
  2. Klik op de drie_punten.png knop in de planningstab van een project of op de acties_knop.png knop in de personeelsplannermodule.
  3. Kies voor 'Nodig geselecteerde medewerkers uit'.
  4. Selecteer 'Uitnodigen voor zichtbare planning'.

Een pop-up scherm opent met de geselecteerde functies. Je kunt hier een aanvullende tekst toevoegen aan de uitnodiging. Standaard bevat de uitnodiging projectinformatie en informatie over de functie.

De uitnodiging wordt binnen 15 minuten gestuurd. Meerdere uitnodigingen die binnen 15 minuten worden aangemaakt zullen worden gecombineerd in één e-mail. Uitnodigingen kunnen ook worden ontvangen en beantwoord in de Rentman App. De uitnodigingsmodule in de Rentman App geeft je een overzicht van alle openstaande uitnodigingen. Push notificaties kunnen worden verzonden voor nieuwe uitnodigingen. Zorg ervoor dat de Rentman App de rechten heeft om push notificaties te versturen in de instellingen van de app.

Manieren om uitnodigingen te versturen

Uitnodigingen voor een functie kunnen op drie manieren worden verstuurd:

• Uitnodiging voor zichtbare planning: de medewerker ontvangt een e-mail met de vraag 'Ben je beschikbaar voor deze functie?' Indien de medewerker kiest voor 'Ja' dan wordt de medewerker direct gepland op de functie.
  • Uitnodiging voor onzichtbare planning: de medewerker ontvangt een e-mail met de vraag 'Ben je beschikbaar voor deze functie?' Indien de medewerker kiest voor 'Ja' dan wordt de medewerker onzichtbaar gepland op de functie.
  • Uitnodiging voor beschikbaarheid: de medewerker ontvangt een e-mail met de vraag 'Ben je beschikbaar voor deze functie?' Indien de medewerker kiest voor 'Ja' dan wordt de medewerker als beschikbaar weergegeven. Indien er voor 'Nee' wordt gekozen dan wordt de medewerker als niet beschikbaar getoond. Deze optie is vooral handig om de beschikbaarheid van een grote groep medewerkers op te vragen.