QR codes, barcodes en RFID codes instellen

QR codes, barcodes en RFID codes worden gebruikt om items en exemplaren te scannen in Rentman. Door te scannen kan je gemakkelijk de locatie en status van een item of exemplaar bijhouden. Je kan ook items scannen ter reparatie, en checken of je niets vergeten bent te pakken voor een project. In dit artikel leggen we uit hoe je QR codes, barcodes en RFID codes kan opzetten.

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

-

Items en exemplaren

Een item is een materiaaltype met een bepaalde hoeveelheid, maar kan ook meerdere exemplaren bevatten.

Bijvoorbeeld: Klanten kunnen jouw item Martin Atomic 3000 DMX stroboscoop huren. Als je vijf van deze stroboscopen hebt, heb je vijf exemplaren. Elk exemplaar heeft zijn eigen unieke serienummer.

Lees ons artikel over Exemplaren voor meer informatie.

Welke soort code moet ik gebruiken?

Alle drie soorten (QR, barcode en RFID) kan je gebruiken in Rentman. Omdat zij allemaal dezelfde code visualiseren, maakt het niet uit welke soort je gebruikt.

Wij raden echter aan om QR codes te gebruiken, omdat zij in kleinere formaten geprint kunnen worden dan barcodes (vanaf 7mm * 7mm). Dit maakt het makkelijker om ze op kleine items te plakken, zoals microfoons. Daarnaast kan je met Rentman je QR codes genereren, downloaden en printen.

Je kan altijd barcodes en RFID codes gebruiken, maar deze moet je buiten Rentman om genereren.

QR codes genereren

Je kan QR codes genereren voor items en exemplaren door je eigen code in te voeren. Het maakt niet uit wat voor code je invoert, als hij maar uniek is.

Heeft je exemplaar al een QR code? Scan de afbeelding om de code erachter te ontdekken, en voer deze code in. Dit genereert precies dezelfde afbeelding, welke je weer kan downloaden en printen.

Voor je item

Je kan een enkele QR code genereren voor je item wanneer het geen exemplaren bevat, of wanneer het een generiek item is zoals een simpele kabel.

1. In de Materialen module, dubbelklik je item.
  2. Ga naar het tabblad QR_code.png.
  3. Voer je unieke code in.

Klik op de afbeelding om hem direct te downloaden. Je kan ook al je QR codes in één keer downloaden op een later moment.

Vergeet niet om je veranderingen te Bevestigen.png.

Voor je exemplaren

1. In de Materialen module, dubbelklik je item.
  2. Ga naar het tabblad Exemplaren.png.
  3. Voeg een nieuw exemplaar toe, of dubbelklik een bestaand exemplaar om te bewerken.
  4. Ga naar het tabblad QR_code.png.
  5. Voer je unieke code in.

Klik op de afbeelding om hem direct te downloaden. Je kan ook al je QR codes in één keer downloaden op een later moment.

Vergeet niet om je veranderingen te Bevestigen.png.

Download je QR codes

Je kan het formaat van je QR code labels veranderden door je briefpapier te bewerken (of maken) in de Configuratiemodule > Klantcommunicatie > Briefpapier.

Enkele code
Wanneer je je unieke code invoert, klik je op de afbeelding om hem direct te downloaden.

Meerdere codes tegelijkertijd

1. In de Materialen module, selecteer Select.png alle items waarvan je de QR codes wil downloaden.
  2. Klik op de Meer acties knop ... en kies Materiaallabel.
  3. Klik op Genereer.
  4. Download je bestand door op de downloadknop te klikken, of klik rechtermuisknop en kies Opslaan als...

Print je QR codes

Optie 1: Bestel voorgedrukte vellen met QR codes.
Bestel QR codes bij Rentman, of bij een QR code fabrikant.

Optie 2: Print de QR codes zelf
Download je QR codes (zie hierboven) en print ze met label printing software. Je kan de codes afdrukken op kwaliteitspapier, of op standaardpapier.

Lees de sectie Ondersteunde label printers in dit artikel voor meer informatie.

Bestel voorgedrukte stickervellen

Wij verkopen voorgedrukte stickervellen met QR codes die een speciale industriële coating hebben. Dit maakt ze bestand tegen water- en lichtschade. Deze QR codes hebben een hoog ECC-level, waardoor de code nog steeds werkt als 30% ervan is beschadigd.

We verkopen de stickervellen in de volgende groottes:

10mm * 12mm, €35 per 442 stuks

20mm * 23,6mm, €55 per 504 stuks

Je kan de stickers bestellen door ons te mailen op support@rentman.io met je bestelling, aantal, grootte en adres.

Ondersteunde scanners

Rentman ondersteunt USB-scanners die als een alternatief toetsenbord werken. De output van de scanner wordt herkend door het systeem, wat andere software overbodig maakt. Zelf hebben wij Motorola en Symbol scanners gebruikt.

Momenteel kan je geen touchscreen scanners of smartphones gebruiken om je QR codes mee te scannen. Op dit moment werken wij aan een nieuwe versie van de Rentman App, waarin dit wel mogelijk is.

Ondersteunde label printers

Alle label printers werken met Rentman. Wij hebben een Dymo LabelWriter gebruikt om onze QR codes te printen.