Kortingsgroepen instellen

Kortingsgroepen zijn handig om verschillende kortingen op materiaal aan verschillende klanten te geven.

Voorbeeld: geef klant A 10% korting op rigging en 20% korting op audio, terwijl klant B alleen 15% korting op audio krijgt. -

Kortingsgroep toevoegen

1. Ga naar de Configuratie module > Financieel > Kortingsgroepen.
  2. Klik Voeg toe, vul een naam in en sla de wijzigingen op.
  3. Je kunt nu materiaal toekennen aan deze kortingsgroep.

Materiaal toekennen aan kortingsgroep

1. Open een materiaalitem in de Materialen module.
  2. In het tabblad Gegevens scroll je naar beneden en selecteer je de gewenste Kortingsgroep. Sla je wijziging op.
  3. Je bent nu klaar om kortingspercentages in te stellen.

Kortingspercentages instellen

Voor elk contact moet je het kortingspercentage instellen voor de kortingsgroepen.

1. Open een contact in de Contacten module en ga naar het tabblad Betaling.
  2. Scroll naar beneden naar Kortingsgroepen en vul de percentages in voor alle groepen.

Als je een contact selecteert als klant voor een rpoject, zullen de kortingen automatisch worden toegepast.

Heb je de percentages geüpdatet en wil je deze toepassen op een project dat al lopende is? Volg dan de stappen in het volgende kopje.

Nieuwe percentages instellen voor een project

Als je de kortingsgroepen hebt aangepast voor een contact die ook al klant is voor een lopend project, kan het zijn dat je deze aanpassingen wilt doorvoeren in dat project.

1. Ga naar het Materialen tabblad van het project.
  2. Selecteer Select.png alle materiaalitems en klik op de Meer acties knop More.PNG.
  3. Kies 'Gegevens materialen bijwerken'
    Dit updatet de kortingpercentages voor alle items die je hebt toegevoegd aan een kortingsgroep.