Voeg extra invoervelden toe aan een module

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

In Rentman kan je met extra invoervelden aanvullende informatie toevoegen. Deze additionele velden worden dan aan de hoofdmodules toegevoegd zodat de informatie uiteindelijk deel uitmaakt van je stamdata. De informatie uit de velden kan uiteindelijk worden gebruikt om lijsten te filteren of om de informatie te laten verschijnen op bonnen zoals offertes, callsheets, paklijsten enzovoort.

Voorbeeld: Je wilt bij een project aangeven dat de lunch op locatie verzorgd wordt of niet. Dan voeg je een nieuw veld toe met naam "Lunch op locatie verzorgd" voor objecttype subproject met invoerveld ja/nee. Dit veld wordt vervolgens aan het eind van tabblad 'algemeen' getoond. Vervolgens voeg je deze informatie toe door middel van een variabele aan je callsheet-template. Hierdoor zullen je medewerkers altijd weten of de lunch verzorgd wordt of niet.-

Modules

Extra velden kunnen aan de volgende categorieën worden toegevoegd:

• Subproject
  • Materiaal
  • Serienummer
  • Contact
  • Contactpersoon
  • Medewerker
  • Voertuig

Nieuw toegevoegde velden zijn altijd de laatste velden in je gegevens-tabblad.

Voeg een extra veld toe

1. Ga naar de Configuratiemodule > Instellingen > Extra invoervelden.
  2. Klik Voeg toe en vul de volgende gegevens in:

Naam
    Geef het nieuwe veld een naam (bijvoorbeeld: Afdeling).

Hoort bij
    Voer in aan welk object je het extra invoerveld wil toevoegen (bijvoorbeeld: Contact).

Invoerveld
    Voer in welke informatie het invoerveld omvat (bijvoorbeeld: Tekst)

Standaardwaarde
    Geef het veld een standaardwaarde indien nodig.

Veelgestelde vragen

Hoe importeer ik mijn extra invoervelden?
In je importbestand, maak een nieuwe kolom met de naam van je veld. Check je instellingen in Rentman voor de waarden die je in die kolom moet invullen.