Bekijk de beschikbaarheid van je medewerkers

Om je medewerkers voor projecten in te plannen, moet je van tevoren hun beschikbaarheid weten. Zodra je medewerkers hun beschikbaarheid in 'Mijn Planning' invullen, is deze ook voor jou in de tijdlijn van de personeelsplanner zichtbaar.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de beschikbaarheid in de personeelsplanner kan inzien en bewerken.-

Beschikbaarheid

Via de personeelsplanner kan je jouw personeel inplannen. Medewerkers die altijd fulltime voor jou werken, kun je inplannen als deze medewerkers in dezelfde periode niet voor een andere functie of project zijn ingepland. Je kunt de beschikbaarheid van de medewerkers ook door middel van de kleuren van de dagen herkennen. De dagen waarop de de medewerker beschikbaar is zijn groen gekleurd. De dagen waarop de medewerker niet beschikbaar is zijn rood gekleurd.

In bovenstaand voorbeeld is de medewerker op de 21ste en de 22ste beschikbaar, maar op vrijdag de 23ste niet beschikbaar.

Uitnodigen

Als je onzeker bent wat de beschikbaarheid van je medewerkers betreft, kun je jouw personeel ook uitnodigen om hun beschikbaarheid door te geven. Daarvoor selecteer je de bepaalde medewerkers in de personeelsplanner en de functie waarvoor je de medewerker(s) wilt uitnodigen. Vervolgens kun je de bepaalde medewerker(s) voor de geselecteerde functie uitnodigen door op 'Acties' te klikken.

Je kan ervoor kiezen om beschikbaarheid op te vragen van de medewerker of om de medewerker voorlopig of definitief uit te nodigen.

In onderstaande afbeelding kan je zien hoe dit gaat.

Door Ctrl op je toetsenbord in te drukken, kun je meerdere functies of ressources in je planningsoverzicht tegelijk selecteren.