Je kan personeels- en transportfuncties zichtbaar of onzichtbaar maken voor een medewerker. Dit is handig wanneer je de planning nog aan het maken bent, en je niet wil dat de medewerker het al kan zien.

Wanneer een functie zichtbaar is, ontvangen medewerkers een notificatie van van de functies waarop zij gepland zijn, en de functie verschijnt in hun persoonlijke agenda.

Wanneer een functie onzichtbaar is, ontvangen medewerkers geen notificaties van functies, en worden deze ook niet in hun agenda weergegeven.

Standaard zichtbaarheid

Je kan alle nieuwe functies die je toevoegt standaard zichtbaar, of onzichtbaar maken.

Dit wordt alleen toegepast op nieuwe functies die je toevoegt. De zichtbaarheid van reeds bestaande functies in de planning verandert niet.

In een project

1. Ga naar het tabblad Planning.
  2. Kies de standaard zichtbaarheid:

In de Personeelsplanner

1. Kies de standaard zichtbaarheid:

Maak een functie (on)zichtbaar

Je kan ook de zichtbaarheid van één functie instellen.

In een project

1. Ga naar het tabblad Planning.
  2. Selecteer Select.png een medewerker.
  3. Klik de Meer acties knop More.PNG, en kies Wissel zichtbaarheid voor medewerker.

In de Personeelsplanner

1. Klik met rechtermuisknop op een geplande medewerker in het overzicht.

2. Kies Wissel zichtbaarheid voor medewerker. De kleur in het overzicht zal hierdoor veranderen (zie de sectie hieronder).

Kleuren

De kleur van een geplande medewerker in de Personeelsplanner betekent of medewerkers deze functie kunnen zien, of niet.

Zichtbaar (donkerblauw) Crew_member.png
Onzichtbaar (lichtblauw) Crew_member_invisible.png