Kolommen: sorteren, groeperen en verbergen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je kolommen kan aanpassen, toevoegen of verwijderen. Hierdoor heb je altijd een overzicht dat voor jou handig is.

Kolom toevoegen

1. In een module, klik op de Kolommen knop Columns.png en kies kolommen toevoegen.
  2. Kies een kolom en klik op toevoegen. Add_column.png

Kolom verbergen

1. In een module, zweef met je  muis over een kolom om het volgende icoon op te halen: more_vert
  2. Klik op: more_vert
  3. Selecteer X Verberg kolom.

Sorteren

Een lijst is altijd gesorteerd op waarde of op alfabet. Welk item er bovenaan toont, hangt af van hoe de lijst is gesorteerd. Om de sortering aan te passen; klik op de kolom naam. Om het nogmaals te sorteren, maar ditmaal in de tegenovergestelde richting, klik je nogmaals op de kolom naam. In de GIF hieronder kun je zien hoe het sorteren van een lijst werkt.

Groeperen

Je kunt lijsten groeperen. Bij een groepering komen alle items met dezelfde waardes in dezelfde groep te staan. Wanneer je een projectenoverzicht bijvoorbeeld groepeert op projecttype komen alle projecten met hetzelfde projecttype bij elkaar te staan.