Een nieuw project toevoegen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je projecten aanmaakt of dupliceert.-

Projecten

Een losse verhuur of volledig productie plan je door een project aan te maken. Vanuit een project maak je ook je offertes, pakbonnen, callsheets en facturen.

Je koppelt algemene gegevens zoals tijden, opdrachtgever en locatie aan het project en plant materialen, personeelsfuncties en transportfuncties in.

Personeelsfuncties en transportfuncties maak je aan in een project, aanpassing van deze functies en het plannen van voertuigen en medewerkers op deze functies doe je vanuit de personeelsplanning module (de personeelsplanner vind je bij de knop .

Overzicht op alle projecten heb je vanuit de projectenmodule.

Project maken

Nieuwe projecten maak je aan vanuit de projectenmodule. Er zijn verschillende manieren om projecten aan te maken. De snelste manier om projecten aan te maken is door gebruik te maken van projecttemplates, wanneer je Rentman goed inricht maak je de meeste projecten vanuit projecttemplates waardoor nieuwe projecten al voor een deel ingevuld en/of gepland zijn.

Leeg project toevoegen
Klik op de  knop om een nieuw project aan te maken. Je maakt zo een project aan die nog volledig leeg is.

Projecttemplates
Klik op het pijltje naast de '+ Toevoegen' knop en selecteer een projecttemplate om direct een deels gepland of ingevuld project te maken. Hierdoor maak je projecten (en dus offertes en planningen) sneller en met minder fouten.

Tip: Bedenk het type project dat je aanmaakt en maak voor ieder type een zo ver mogelijk ingevuld projecttype. Heb je een project wat regelmatig terugkomt? Maak er dan een projecttemplate van die zover mogelijk ingevuld is.

Voorbeeld: Maak een projecttemplate voor losse verhuur met ophaaltijd en bezorgtijd, een volledig project met opbouw en afbouw dagen of een drive-in show met een standaard DJ personeelsfunctie.

Bekijk hier hoe je projecttemplates aan kunt maken

Project dupliceren
Je kunt ook een nieuw project toevoegen door een oud project te dupliceren. Zoek en selecteer het project dat je wilt dupliceren, klik op de dupliceer knop (zie de oranje omlijnde knop hieronder) en kies een nieuwe datum waar je het project naar wilt dupliceren. Kies bij de opties vervolgens wat je mee wilt dupliceren.

Project plannen

Zodra je een project aanmaakt opent er een project-tab met zes categorieën:

- Algemeen
- Materiaal
- Transport en personeel
- Overige kosten
- Financieel
- Geschiedenis