Je kan Rentman koppelen aan een webshop die op Wordpress (met de WooCommerce plugin) draait. Dit doe je door onze Verhuurshop plugin te installeren op je webshop. Deze plugin is direct verbonden met jouw Rentman account.

Zie onze http://www.rentman.shop/ voor een voorbeeld van een webshop die werkt met de verhuurshop plugin.

Je kan de verhuurshop plugin zelf installeren, of je webshop laten opzetten door onze partner AppSys, wie dit in samenspraak met jou kunnen doen. Dit is beschikbaar tegen een vaste prijs.

AppSys kan in overleg met jou ook maatwerkoplossingen leveren, door het ontwikkelen van persoonlijke en custom functionaliteiten die niet in de standaard-plugin aanwezig zijn.

Mocht je webshop niet goed werken, lees dan ons artikel over het oplossen van problemen met de webshop.-

Verhuurshop plugin

De Rentman Verhuurshop plugin is een open source plugin die je kan installeren op je webshop, als deze op WordPress (met de WooCommerce plugin) draait. Hiermee verbind je je webshop aan jouw Rentman account.

Webshops die niet op WordPress (met de WooCommerce plugin) draaien kunnen niet worden gekoppeld aan Rentman.

Lees meer over de kosten van deze plugin in deze sectie.

Onze plugin voegt de volgende functionaliteiten toe aan jouw webshop:

Verhuurshop functionaliteit

•  Kiezen van een van- en tot-tijd voor de huurperiode.

Koppeling tussen jouw webshop en Rentman

• Ophalen van materialen uit je Rentman account.
  • Inschieten van aanvragen in de verhuurshop als projecten in je Rentman account.
  • Checken van contacten in de contactendatabase bij het inschieten van projecten.

Uitgebreide functionaliteiten

• Materialen uit je Rentman database importeren naar je webshop.
  • De materialen worden geïmporteerd met o.a. de dagprijs, staffel reeks, naam en afbeelding geïmporteerd naar de webshop.
  • Materialen worden in categorieën geïmporteerd in de webshop zoals je mappenstructuur ingesteld staat.
  • Per materiaal kun je aangeven of het wel/niet in de webshop geïmporteerd moet worden.
  • Per materiaal heb je losse informatie die je toe kunt voegen die mee geïmporteerd moet worden zoals een korte en lange omschrijving voor de webshop.
  • Een klant kan een bestelling plaatsen met een van- en tot-tijd.
  • Optioneel: de webshop toont op basis van de Rentman beschikbaarheid of het materiaal beschikbaar is.
  • Een bestelling van een klant wordt als normaal project inschoten in Rentman en kan daar verder afgehandeld worden. Het project bevat van en tot tijden, klantinformatie, geselecteerde materialen.
  • Een e-mail wordt naar het standaard e-mail adres van het Rentman account gestuurd als er een nieuwe aanvraag is.
  • Een contact dat wordt ingevuld in de webshop wordt gekoppeld met de contacten uit de Rentman database op basis van het e-mailadres.

Hoe je de plugin installeert, lees je in deze sectie.

Webshop flow

Hieronder vind je een beschrijving van de gebruikelijke stappen die jouw klanten en jouw eigen team (Rentman gebruikers) ondernemen wanneer jouw webshop is opgezet.

Voor je klanten

1. Klant selecteert de artikelen waarin hij/zij geïnteresseerd is.
  2. Klant selecteert de huurperiode en plaats de bestelling in de winkelwagen.
  3. Klant plaatst de order, op basis van het e-mailadres wordt gecontroleerd of de klant al voorkomt in de Rentman database. Indien dit niet het geval is wordt er gevraagd om contactgegevens.
  4. Klant ontvangt een bevestiging vanuit de verhuurshop.
  5. Klant ontvangt op een later moment een offerte op basis van de aanvraag direct vanuit verhuurbedrijf.

Voor Rentman gebruikers

1. Een e-mail wordt gestuurd vanuit de plugin en/of vanuit WooCommerce dat er een nieuwe aanvraag is.
  2. De aanvraag wordt in Rentman als project ingeschoten in status concept met bestaand of nieuw contact, aangevraagde materialen en gekozen huurperiode.
  3. Het project wordt verder afgehandeld in Rentman zoals een normaal project. Contact kan opgenomen worden, offerte kan gemaakt worden en gestuurd worden.

Prijs

Het gebruik van de Rentman Verhuurshop plugin is gratis, maar voor het noodzakelijke gebruik van de onderliggende Rentman API rekenen we kosten van €29,- per maand. Dit wordt berekend met de toevoeging van een extra power user aan je account, welke nodig is voor het functioneren van je webshop.

Let op: Deze extra power user kan niet gebruikt worden. Wanneer iemand inlogt op dit extra account, zal de webshop niet werken en kunnen orders verloren gaan.

Wij bieden via onze partner AppSys hulp aan bij het opzetten van je webshop. De kosten hiervoor zijn echter niet bij deze prijs (of Rentman licentie) inbegrepen. Voor persoonlijke support van een AppSys-webdeveloper kan AppSys aanvullende kosten rekenen.

Installeer de Verhuurshop plugin

De Verhuurshop plugin is open source, en gratis om te installeren.

Je kan de plugin zelf installeren, of je webshop laten opzetten door onze partner AppSys, wie dit in samenspraak met jou zullen doen. Dit is beschikbaar tegen een vaste prijs, en is verstandig wanneer je de juiste technische kennis mist.

Middels de plugin zal Rentman worden gekoppeld aan een bestaande website. Dit kan je eigen (bestaande) website zijn, of een speciaal voor dit doel opgerichte website.

Zelf installeren

Let op: Technische kennis is vereist.

1. Download de verhuurshop koppeling hier.
  2. Volledige instructies vind je in de User Manual, te vinden in de map Docs in het .zip bestand. Deze is momenteel alleen beschikbaar in Engels.

Let op: Bugs kunnen worden opgelost door onze partner AppSys, wie de Verhuurshop plugin beheert. Bugs mogen ook zelf worden opgelost en online gezet worden, omdat de plugin open source is.

Laten installeren door onze partner

Onze partner AppSys beheert de Verhuurshop plugin, en heeft als ICT-bedrijf technische kennis van de plugin. Voor een vaste prijs zetten zij in samenspraak met jou de webshop voor je op.

AppSys kan ook maatwerk voor jou leveren, door het ontwikkelen van persoonlijke en custom functionaliteiten die niet in de standaard-plugin aanwezig zijn. Deze kunnen in overleg met hen voor je toegevoegd worden. Neem hiervoor contact op met AppSys en vraag een offerte aan.

Lees meer over AppSys en contactmogelijkheden in de sectie hieronder.

AppSys

AppSys (zie website) is een specialist op het gebied van websites en webshops, en is onze partner voor de Verhuurshop plugin. Bij AppSys kan je terecht voor hulp, vragen en problemen met betrekking tot de plugin, zoals:

• Opzetten van je webshop (inclusief installeren van de plugin) voor een vaste prijs.
    Neem contact op met AppSys voor meer informatie.
  • Inbouwen van custom functionaliteiten voor je webshop.
    Neem contact op met AppSys voor meer informatie en een offerte op maat.
  • Oplossen van bugs en problemen.
    Neem contact op met de support van AppSys.

AppSys heeft reeds enkele custom functionaliteiten ontwikkeld die beschikbaar zijn en direct toegepast kunnen worden. Deze zijn eerder ontwikkeld voor andere klanten van Rentman. Vraag AppSys naar de mogelijkheden hiertoe.

Contactgegevens

Support
Telefoon: 0032 (0)11 96 08 55
Email: support@appsysictgroup.com

Sales
Telefoon: 0032(0)11 96 08 50
Email: sales@appsysictgroup.com of rentman@appsysictgroup.com

Adres België
Grote Baan 19 Bus 1
3530 Houthalen-Helchteren
België

Adres Nederland
Hurkestraat 43
5652 AH Eindhoven
Nederland

Geen open Rentman API

Rentman heeft op dit moment geen open API. Een API maakt het in theorie mogelijk om Rentman te koppelen aan allerlei software en webshops. Een open API ondersteunen we op dit moment niet. De redenen hiervoor zijn:

• Rentman wordt nog volop doorontwikkeld waarbij regelmatig onderdelen van Rentman veranderen. Het ondersteunen van een open API betekent ook dat deze API constant up-to-date gehouden moet worden met aanpassingen in Rentman. Deze resources zijn op dit moment niet beschikbaar bij ons.
  • Een open API vraagt technische support en goede documentatie. Dit kost resources die we op dit moment besteden aan het verbeteren van functionaliteiten waar het grootste deel van de Rentman gebruikers dagelijks mee te maken heeft.

Problemen met de webshop oplossen

Lees ons uitgebreide artikel over het oplossen van problemen met de webshop.

Webshops bestaan uit veel losse onderdelen, waarvan de Rentman Verhuurshop plugin er één is. Wanneer je webshop niet werkt, ligt de oorzaak bij één van de losse onderdelen. Dit kan veroorzaakt worden door de Verhuurshop plugin, maar ook door een ander onderdeel van je webshop. Het is ook mogelijk dat de Verhuurshop plugin niet compatibel is met een ander onderdeel van je webshop.

Om uit te vinden waar het mis gaat, hebben we een artikel geschreven. De link naar dit artikel vind je hierboven.

Mocht je na het volgen van de stappen in dit artikel nog steeds problemen ondervinden, neem dan contact op met onze partner AppSys.

Veelgestelde vragen

Aan welke voorwaarden moet mijn webshop voldoen?
Je webshop moet draaien op WordPress met de WooCommerce plugin.
Wat zijn de kosten van het opzetten van mijn webshop?
Lees de sectie Prijs voor meer informatie.
Kan ik de Rentman API koppelen aan andere software?
Nee, Rentman heeft op dit moment geen open API. Lees meer hierover in deze sectie.