Exporteer je data

Data uit een module exporteren is handig wanneer je bepaalde informatie in één Excel (.xlsx) bestand wil hebben. Hierdoor kan je deze data 'buiten' Rentman brengen en gebruiken.

Praktijkvoorbeelden: voorraadtellingen doen, data exporteren en gebruiken in je CRM software, een lijst van al je klanten maken, een lijst met gegevens maken voor verzekeringsdoeleinden.

Je kan data exporteren uit deze modules:
- Projecten
- Inhuur
- Facturen
- Materiaal*
- Contacten*
- Medewerkers*
- Voertuigen
- Taken
- Tijdregistratie*
- Werkplaats
- Statistieken

*In deze modules kan je extra gegevens exporteren. Deze worden in dit artikel uitgelegd.

In dit artikelen bieden we stap-voor-stap instructies om je gegevens te exporteren, en behandelen we de extra gegevens die je kan exporteren uit de Materiaal-, Contacten-, Medewerkers- en Tijdregistratiemodule.-

Exporteer je data

1. In een module, selecteer Select.png de items die je wil exporteren.
  2. Klik op de Kolommen knop Columns.png, en kies Selectie exporteren.

3. Kies de kolom(men) die je wil exporteren, en klik op +.

De kolom(men) worden nu toegevoegd aan Gekozen kolommen, en zullen worden meegenomen in het exportbestand.
    Om alle standaardkolommen in één keer toe te voegen, klik je op Alle kolommen toevoegen.
  4. Kolommen met >> achter hun naam geven aan je een custom kolom kan maken. Dit betekent dat je een kolom aan je exportbestand kan toevoegen met (sub)informatie over een bepaald hoofdonderwerp.

In dit voorbeeld kiezen we ervoor om het telefoonnummer van alle standaard contactpersonen te exporteren.
  5. Klik Exporteren om je .xlsx bestand te downloaden.

Rentman onthoudt welke kolommen je de laatste keer hebt geëxporteerd. De volgende keer dat je je gegevens wil exporteren, staat dezelfde selectie klaar.

(Materiaal) Exemplaren

In de Materiaalmodule kan je ook exemplaarkolommen exporteren. Deze kolommen zijn optioneel, omdat niet alle Rentman gebruikers exemplaren gebruiken. Als je deze wel gebruikt, voegen deze kolommen belangrijke informatie over je exemplaren toe aan je exportbestand.

In je exportbestand herken je deze kolommen door (Exemplaar).

(Contacten) Contactpersonen

In de Contactenmodule kan je ook contactpersoonkolommen exporteren. Deze kolommen zijn optioneel, omdat niet alle Rentman gebruikers contactpersonen gebruiken. Als je deze wel gebruikt, voegen deze kolommen belangrijke informatie over je contactpersonen toe aan je exportbestand.

In je exportbestand herken je deze kolommen door (Contactpersoon).

(Medewerkers) Tarieven

In de Medewerkersmodule kan je ook Tarievenkolommen exporteren. Deze kolommen zijn optioneel, omdat niet alle Rentman gebruikers tarieven gebruiken. Als je deze wel gebruikt, voegen deze kolommen belangrijke informatie over je tarieven toe aan je exportbestand.

In je exportbestand herken je deze kolommen door (Medewerkerstarief).

(Urenregistratie) Activiteiten

In de Urenregistratiemodule kan ook activiteitenkolommen exporteren. Deze kolommen zijn optioneel, omdat niet alle Rentman gebruikers activiteiten gebruiken. Als je deze wel gebruikt, voegen deze kolommen belangrijke informatie over je activiteiten toe aan je exportbestand.

In je exportbestand herken je deze kolommen door (Functieuur).

Extra invoervelden exporteren

Als je extra invoervelden gebruikt, kan je deze ook exporteren.

1. In een module, selecteer Select.png de items die je wil exporteren.
  2. Klik op de Kolommen knop Columns.png, en kies Selectie exporteren.

3. Bij het kiezen van een toe te voegen kolom, vind je je extra invoerveld onder Extra.

Veelgestelde vragen

Kan ik een .CSV bestand downloaden in plaats van .xlsx?

Waarschuwing: .CSV is een simpeler bestandsformaat, welke fouten kan veroorzaken bij het importeren. Wij raden het gebruik van CSV bestanden af. Je kan je gedownloade bestand echter zelf converteren, als je dat wil. file format, which can cause issues when importing your data. Using .CSV file format is not recommended. However, you can convert your downloaded file yourself if you wish.

1. Open je gedownloade .xlsx bestand in Microsoft Excel, Google Sheets, of een andere spreadsheet editor.
  2. Sla je bestand op als .CSV.