Medewerkers en voertuigen op functies plannen

In de Personeelsplanner module kan je medewerkers en voertuigen plannen op de personeels- en transportfuncties die je hebt toegevoegd aan je project.

Je kan je medewerkers en voertuigen ook plannen vanuit het tabblad Planning in je project. Lees daarvoor dit artikel.

In dit artikel leggen we uit hoe je dit doet. Bekijk ook onze video hieronder (Nederlandse ondertiteling is beschikbaar):

-

Zichtbaarheid instellen

Je kan medewerkers- en transportfuncties zichtbaar of onzichtbaar maken voor een medewerker. Dit is handig wanneer je de planning nog aan het maken bent, en je niet wil dat de medewerker zijn functie al kan zien.

Lees ons artikel over zichtbaar en onzichtbaar plannen voor meer informatie.

Plan een medewerker of voertuig

1. Open de Personeelsplanner.
  2. Vind je project in het overzicht, en klap deze uit.
  3. Klik op een personeels- of transport- functie in het overzicht.
  4. Klik op de Resources knop Resources.png om de Resources zijbalk te openen.
  5. In de zijbalk, kies Medewerkers of Voertuigen.
  6. In de zijbalk, dubbelklik op een medewerker of voertuig.
    Ze worden toegevoegd aan het overzicht, en zijn nu gepland op de functie die je hebt geselecteerd in stap 3.

Bewerk een geplande medewerker of voertuig

1. Vind je project in het overzicht, en klap deze uit.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een geplande medewerker of voertuig.
  3. Kies Aanpassen.

Je kan het volgende instellen:

Projectleider
Kies "Ja" of "Nee". Dit is enkel voor intern gebruik. Je kan deze informatie bijvoorbeeld toevoegen aan je callsheet template.

Medewerkertarief
Kies de salaristarieven voor deze medewerker.

Vervoer
Kies tussen Geen vervoer, Heen- en terugreis, Enkel de heenreis, Enkel de terugreis. Dit bepaalt of (en wanneer) reistijden voor deze medewerker in het overzicht worden getoond.

Planperiode
Voer handmatig een planperiode in voor deze functie. Je kan dit ook doen door de functie te verplaatsen in het overzicht.

Opmerking
Deze informatie wordt gestuurd naar de medewerker (via e-mail), wanneer de definitieve planning naar hem/haar wordt gecommuniceerd. Deze informatie wordt ook getoond in zijn/haar Mijn Agenda module.

Reserveer een medewerker of voertuig

Je kan een tijdsperiode reserveren voor een medewerker of voertuig. Dit is handig wanneer je zeker wil weten dat je genoeg medewerkers of voertuigen hebt in een drukke periode. Je medewerker ziet deze reservering in zijn/haar Mijn Agenda module.

1. Open de Personeelsplanner.
  2. Klik op de Resources knop Resources.png om de Resources zijbalk te openen.
  3. Klik op de Tijdlijn knop Timeline.png om de Tijdlijn te openen.
  4. In de Resources zijbalk, kies Medewerkers of Voertuigen.
  5. In de Resources zijbalk, selecteer één (of meer) medewerker(s) of voertuig(en).
  6. In de Tijdlijn zie je hun beschikbaarheid voor de geselecteerde tijdsperiode.
  7. Klik, sleep, en laat de muis los in de Tijdlijn.
  8. Naast Actie, kies Markeer als reservering.
  9. Kik Selecteren.

De reservering is nu toegevoegd aan de Tijdlijn, en aan het overzicht. Het ziet er als volgt uit:

Verstuur een uitnodiging

Je kan ook een medewerker uitnodigen om je reservering te accepteren, of weigeren. Hij/zij ontvangt een notificatie van je uitnodiging, via e-mail, de Rentman App, en/of Rentman in de webbrowser. Medewerkers zien hun uitnodigingen ook staan in de Mijn Agenda module.

1. Volg stappen 1-7 hierboven.
  2. Naast Actie, kies Uitnodigen.
  3. (Optioneel) Selecteer extra dagen.
  4. Kies de vervaldatum.
    Dit is een deadline voor de medewerker, wanneer hij/zij de uitnodiging moet accepteren of weigeren.
  5. Kies Reserveren voor periode.
    Dit bepaalt het doel van deze uitnodiging.
  6. Klik Uitnodigen.

In de Personeelsplanner worden uitnodigingen weergegeven in de Tijdlijn, en in het overzicht.

• Uitnodiging verstuurd Invitation_pending.png
  • Uitnodiging geaccepteerd Invitation_accepted.png
  • Uitnodiging geweigerd Invitation_declined.png

Salaris / tarieven instellen

Nieuw tarief maken

1. Ga naar de Medewerkers module.
  2. Bewerk een medewerker, en ga naar het tabblad Tarieven.
  3. Kies Toevoegen.
  4. Vul de naam, het uurtarief en het dagtarief in.
  5. Vul het maximale aantal uren in. Wanneer een medewerker dit aantal uren overschrijdt, wordt het uurtarief toegepast.

In tabblad Gegevens kan je bij Standaardtarief kiezen welke van de tarieven als standaard moet dienen.

Ander tarief toepassen

Ja kan een ander tarief dan het standaardtarief toewijzen wanneer je een medewerker op een functie plant.

In de Personeelsplanner module

1. Klik met je rechtermuisknop op de naam van je medewerker in het overzicht.
  2. Kies Aanpassen.
  3. Bij Medewerkertarief kies het tarief dat je wil gebruiken.