Handmatig facturen exporteren

Vanuit de Facturenmodule kan je facturen handmatig exporteren naar een .xlsx (Microsoft Excel, Google Sheets) bestand. Dit bestand kan je vervolgens importeren in jouw boekhoudsoftware, om vanuit daar de verdere boekhouding te doen.

Het is ook mogelijk om je facturen automatisch te laten exporteren naar Exact Online. Dit bespaart tijd en moeite.

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

-

Welke data wordt geëxporteerd?

• Grootboeken
    Facturen zijn opgedeeld in meerdere grootboekrijen, welke de totaalbedragen van elke categorie laten zien. Grootboeken worden automatisch gekoppeld in Rentman.

Voorbeeld: Alle verhuuritems worden automatisch gekoppeld aan de verhuur-grootboek, en je verkoopitems worden gekoppeld aan de verkoop-grootboeken.

• Factuurinformatie
    Facturen bevatten alle financiële informatie die je vanuit Rentman eraan toevoegt, en welke ook nodig is voor een volledig overzicht en juist functioneren in jouw boekhoudsoftware. Hieronder vallen onder andere btw-bedragen, betaalcondities, factuurmomenten en het factuurnummer.

• Contactinformatie van contacten gerelateerd aan de facturen
    De contactinformatie van relevante contacten voor je factuur, worden ook geëxporteerd. Hieronder valt bijvoorbeeld de bedrijfsnaam, contactpersonen en contactnummer.

• Projectinformatie
    Projectnaam, projectnummer, kosten van een project, en andere projectinformatie.

Handmatig exporteren

1. Ga naar de Facturenmodule.
  2. Selecteer Select.png de facturen die je wil exporteren.
  3. Klik op de Meer acties More.PNG knop en kies Facturen exporteren.
  4. Sla je factuur op als .xlsx (Microsoft Excel, Google Sheets) bestand.
  5. Importeer dit bestand in je boekhoudsoftware.