Je medewerkers opzetten in Rentman

In dit artikel bieden we een overzicht van de stappen om je medewerkers in Rentman te krijgen, zodat je hen kan uitnodigen voor functies, hun beschikbaarheid kan bijhouden, de planning kan doorsturen, en hun uren kan registreren.

Maak de juiste mappenstructuur

Een goede mappenstructuur is essentieel om overzichtelijk te kunnen werken en je medewerkers sneller te vinden. In Rentman ben je vrij om je eigen mappenstructuur te maken, zoals dit:

Lees ons artikel over het maken van je mappenstructuur.

Je medewerkers toevoegen of importeren

Wanneer je medewerkers in je database zitten, kan je ze uitnodingen voor een functie, hun beschikbaarheid bijhouden, de planning versturen, en hun uren registreren. Dit kan je doen op twee manieren:

Je medewerkers toevoegen
Medewerkers toevoegen is handig wanneer je één (of een klein aantal) medewerkers wil toevoegen aan je database. Adding your crew members is useful when you want to add a single (or small number) of crew

Je medewerkers importeren
Medewerkers importeren is handig wanneer je alle (of een groot aantal) medewerkers in één keer wil toevoegen. Dit kan door het uploaden van je .xlsx bestand (Microsoft Excel, Google Sheets) welke een complete lijst van je medewerkers bevat.

Gebruikersrollen maken en toewijzen

Gebruikersrollen bepalen welke rechten gebruikers hebben in Rentman. Je kan een gebruikersrol maken en daarna toewijzen aan een medewerker. Dit bepaalt welke modules en functionaliteiten zij kunnen bekijken/bewerken, en welke wijzigingen zij kunnen doen.

Lees ons artikel over het maken en toewijzen van een gebruikersrol

Een extra power user toevoegen

Je licentie bepaalt het maximale aantal power users dat je mag hebben. Als je dit aantal wil uitbreiden, moet je je licentie aanpassen en daarna een power user rol toewijzen aan een (nieuwe) medewerker.

Gebruik labels voor medewerkers

Door je medewerkers een label te geven, kan je makkelijk filteren in de Medewerkersmodule. Je kan medewerkers bijvoorbeeld een label geven met de vaardigheden die zij hebben (DJ, vrachtwagenchauffeur, heftruckchauffeur). Dit is handig om de juiste medewerker op de juiste functie te plannen.

Lees ons artikel over labels