Medewerkers toevoegen

Ja kan je medewerkers toevoegen of bewerken in the Medewerkers module.

Als je snel al je medewerkers tegelijk wil toevoegen, is het importeren van medewerkers een betere optie.

In het tabblad Gegevens van je medewerker vul je de basisinformatie in.

In dit artikel leggen we uit hoe je je medewerkers kan toevoegen of bewerken. Daarnaast leggen we uit hoe je de tarieven van een medewerker kan aanpassen. Ten slotte bespreken we de specifieke opties van het tabblad Gegevens.

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

-

Voeg een medewerker toe

1. Ga naar de Medewerkers module en kies Toevoegen.
  2. Vul de informatie van je medewerker in, in het tabblad Gegevens. Lees meer over de opties verderop in dit artikel.
  3. In het tabblad Tarieven kan je de tarieven van je medewerkers instellen. Lees meer over de opties verderop in dit artikel.

Bewerk een medewerker

1. Dubbelklik op een medewerker in de Medewerkers module om hun gegevens te bewerken.

Maak een login

Je moet een gebruikerslogin maken voor elke medewerker. In het tabblad Gegevens vul je het volgende in:

• gebruikersnaam
    De voornaam van je medewerker is een goede optie, of wellicht iets als JoostB.
  • wachtwoord
    Nodig voor eerste keer inloggen. De medewerker kan dit daarna zelf veranderen.
  • gebruikersrol
    Bepaalt de rechten van je medewerker. Lees meer in dit artikel.

Het tabblad Gegevens

Map
Kies de map waarin de medewerker moet worden opgeslagen.
Als je een nieuwe map wil maken, Lees dan ons artikel over het maken en bewerken van je mappenstructuur.

Gebruikersrol
Kies de gebruikersrol die je medewerker moet krijgen. Dit bepaalt welke rechten ze hebben in Rentman. Lees meer in ons artikel gebruikersrollen.

Login informatie

Actief
Kies Ja als de medewerker bij jou in dienst is. Als je Nee kiest, kan de medewerker niet inloggen op zijn/haar Rentman account en kan ook niet meer op functies worden gepland. Dit is handig voor mensen die niet meer voor je werken.
We raden aan om medewerkers niet te verwijderen, omdat al je dan al hun gegevens kwijt bent. Daarom wordt het aan bevolen om ze inactief te maken.

Email
Voer het emailadres in dat je medewerker heeft gebruikt om zijn Rentman account aan te maken.

Gebruikersnaam
Voer de gebruikersnaam van je medewerker in. Vraag de medewerker om in te loggen op zijn account om zijn gebruikersnaam te vinden. Klik op de weergavenaam Username_2.png > Mijn gegevens bewerken, en kijk in het veld Gebruikersnaam.

Wachtwoord
Voer een wachtwoord in dat je medewerker kan gebruiken om in te loggen.

Administratief

Standaard tarief
Kies voor een medewerker wat het standaard tarief moet zijn. Lees de sectie Medewerker tarief creëren in dit artikel voor meer informatie.

Adresgegevens

Zoek adres
Voer de postcode en het huisnummer in. Als de locatie bestaat, wordt alle informatie automatisch voor je ingevuld.

Kaart weergeven/verbergen
Klik op Kaart tonen om de Google Maps-locatie van het adres in deze sectie te bekijken.

Details

Weergeven in planner
Als je Ja selecteert, wordt deze medewerker weergeven in de Personeelsplanner en kan ook worden in gepland op een functie. Als je Nee selecteert, wordt deze medewerker niet weergeven in de Personeelsplanner en kan niet worden gepland op een functie. Dit is handig voor mensen die niet meer voor je werken, of mensen die altijd van uit kantoor werken.

Inhuurbedrijf
Als je medewerkers inhuurt via een uitzendbureau, is het aan te raden om een nieuwe medewerker aan te maken.

Als je bijvoorbeeld mensen inhuurt van uitzendbureau Randstad, maak je een nieuwe medewerker met de naam "Randstad".

In het tabblad Gegevens van deze nieuwe medewerker scroll je naar beneden tot het veld Inzetbaarheid.

Medewerker slechts eenmaal tegelijk inplanbaar
Als je voor deze optie kiest, kan slechts één keer "Randstand" inplannen.

Meerdere keren tegelijk inzetbaar (inhuurbedrijf)
Als je voor deze optie kiest, kan je "Randstad" meerdere keren plannen. Dit maakt het makkelijk om meerdere medewerkers te plannen die zijn ingehuurd bij hetzelfde uitzendbureau.

Groepeer je medewerkers

Als je je medewerkers wil groeperen, kan je labels gebruiken om een specifieke tag aan een medewerker te geven. Als je een aantal medewerkers wilt groeperen, geef hen dan hetzelfde label.

Je kan labels maken voor specifieke vaardigheden van een medewerker. Bijvoorbeeld DJ, lichttechnicus, heftruckchauffeur).

Het is niet mogelijk om je medewerkers te groeperen met behulp van de mappenstructuur, deze is alleen ontworpen om je medewerkers op te slaan in de Rentman database.

Lees ons artikel over het gebruik van labels

Salaris / tarieven instellen

Veelgestelde vragen

Ik gebruik een uitzendbureau (inhuurbedrijf) om medewerkers te werven. Hoe voeg ik ze toe en plan ik ze in?
Lees het gedeelte Het tabblad Gegevens > Details in dit artikel.