Taken zijn nuttig om aan te geven wat er gedaan moet worden. Je kan het gebruiken ter CRM om belangrijke leads op te volgen, ter herinnering aan APK's van voerruigen, ter herinnering om het contract van een medewerker te updaten, of een lijst te maken van taken voor je medewerkers. Rentmans notificatiesysteem zorgt ervoor dat je je taken niet uit het oog verliest.

-

Voorbeelden van taken

• Projecten: X dagen voor een project contact opnemen met klant om hun wensen nogmaals na te lopen.
  • Projecten: X dagen na afloop van een project om feedback van de klant vragen.
  • Contacten: Check-in doen bij een belangrijke lead om het contact warm te houden.
  • Voertuigen: Naar de garage brengen voor de APK.

Taak toevoegen

Taken kan je toevoegen in de Materialen, Contacten, Medewerkers, Voertuigen, Inhuren, Facturen en Werkplaats modules.

1. Ga naar één van de modules, en klik op de Widgets knop Widget.png om de Widgets zijbalk te openen.
  2. Naast Taken, klik op de __2.png knop om een nieuwe taak toe te voegen.
  3. Configure your task options.

De Taken module

De Taken module biedt een overzicht van alle taken in Rentman. In de Filters zijbalk Filters.png kan je filteren op taken en presets maken van je selectie. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om enkel volbrachte taken weer te geven, of alleen taken die aan jou zijn toegewezen.

Taak toevoegen in de module

1. Klik op Voeg toe.
  2. Stel de taak opties in.

Gebruik labels, filters en presets

1. Open de Filter zijbalk Filters.png.

Kies een periode
Dit bepaalt hoe ver terug/vooruit taken moeten worden weergegeven.

Selecteer labels
Als je labels hebt toegevoegd aan je taak, kan je ze hier aanklikken om ermee te filteren.

Filters toepassen
Klik op de __2.png knop om custom filters toe te passen. Een paar suggesties zijn:

Mijn taken
Voltooid
Niet voltooid
Publiek (ja/nee)

Selectie opslaan als preset
Je kan je zijbalk instellingen opslaan als een (nieuwe) preset. Hiermee kan je snel wisselen tussen verschillende presets in de Taken module.

Taak opties

Taak naam
Vul een naam in voor deze taak.

Deadline
Kies een deadline. Als deze is verstreken en de taak niet is volbracht, zal de taak rood worden.

Publiek
Als je dit selecteert, kan iedereen in jullie Rentman account deze taak zien.

Medewerkers
Als je Publiek niet hebt geselecteerd, kan je kiezen welke medewerkers deze taak moeten zien.

Beschrijving
Voeg meer informatie over deze taak toe in dit veld.

Labels
Voeg labels toe aan je taak. Je kan door je taken filteren door deze labels te selecteren in de Filters zijbalk. Handige labels zijn: VoorbereidingOp_locatieIn_magazijn

Notities
Voeg een notitie toe aan je taak.

Automatisch taken toevoegen aan nieuw project

Door project templates te gebruiken kan je automatisch een vaste lijst aan taken toevoegen aan je project. Hiermee verbeter je je projectmanagement, en bespaar je tijd met het opzetten van nieuwe projecten.