Korting geven aan een contact

In Rentman kan je korting geven aan één specifieke contact. Je kan hen korting geven op:

• medewerkerskosten
  • transportkosten
  • inhuurkosten
  • totaalprijs van een project

Je kan ook korting geven op een groep van bepaalde materiaalitems. Je doet dit door een kortingsgroep aan te maken en Rentman, en deze vervolgens in te stellen. Het kortingspercentage van voor elke contact anders worden ingesteld.

In dit artikel leggen we uit hoe je kortingen kan geven, en hoe je kortingsgroepen instelt.

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

-

Korting geven

1. Ga naar de Contacten module.
  2. Dubbelklik op een contact om de details te bewerken.
  3. Ga naar het tabblad Betaling van je contact.
  4. Vul het kortingspercentage in voor personeeltransport, totaalprijs en/of inhuur.
    Veranderingen aan het kortingspercentage hebben geen invloed op bestaande projecten waar dat contact gekozen is als klant. Als je de kortingspercentages wil updaten, moet je in je project de klant verwijderen en opnieuw kiezen. Rentman vraagt vervoglens of je de nieuwe kortingspercentages wil toepassen op dit project.

Wanneer je deze contact kiest als klant op een project, vraagt Rentman of je de kortingspercentages van deze klant wil toepassen op dat project.

Kortingsgroepen instellen

Je kan ook korting geven op een groep van bepaalde materiaalitems. Het kortingspercentage hiervan kan voor elke contact apart worden ingesteld.

1. Ga naar de Configuratiemodule > Financieel > Kortingsgroepen.
  2. Klik Voeg toe op een nieuwe kortingsgroep toe te voegen.
  3. Vul een naam in, en sla je veranderingen op.

4. Ga naar de Materiaalmodule.
  5. Dubbelklik het item dat je wil toevoegen aan een kortingsgroep.
  6. In het tabblad Gegevens, scrol naar beneden naar het kortingsgroep veld.
  7. Kies de kortingsgroep waar dit item in moet zitten.

8. Ga naar de Contactenmodule.
  9. Dubbelklik je contact, en ga naar het tabblad Betaling.
  10. In het gedeelte Kortingsgroep, vul het kortingspercentage in voor elke kortingsgroep die je hebt aangemaakt.
    Als je je veranderignen wilt toepassen op een bestaand project, moet je de stappen hieronder volgen:
  11. Ga naar de Projectenmodule, en open je project.
  12. Ga naar het tabblad Materiaal van je project.
  13. Selecteer Select.png alle items, en klik op de Meer acties knop More.PNG.
  14. Kies Gegevens materialen bijwerken
    Hierdoor worden alle kortingen voor de items in je kortingsgroep bijgewerkt.