Checklist voor het opzetten van Rentman

In dit artikel bieden we een overzicht van alle stappen om Rentman in te richten voor jouw bedrijf. Dit artikel is handig voor bedrijven die klaar zijn om Rentman te implementeren, of bedrijven die Rentman zojuist hebben geactiveerd.-

Bedrijfsinstellingen

Vul je factuur- en adresgegevens in

Voor het factureren van je Rentman licentie moet je je factuur- en adresgegevens invullen. Mocht deze informatie in de toekomst veranderen, verander dan ook deze informatie.

Lees ons artikel over het instellen van je factuur- en adresgegevens

Btw instellen

In Rentman zijn de normale belastingtarieven van jouw land al ingesteld. Het kan echter handig zijn om je btw-tarieven handmatig in te stellen, bijvoorbeeld wanneer je zaken doet met een buitenlandse klant of de btw-tarieven in jouw land zijn veranderd.

Lees ons artikel over het instellen van de btw

Overzicht van andere bedrijfsinstellingen

In de Configuratiemodule van Rentman vind je meer instellingen voor je bedrijf. Voor een compleet overzicht van alles dat je daar kan instellen, lees ons artikel over de Configuratiemodule.

Zie alle opties in de Configuratiemodule

Persoonlijke instellingen

Bewerk je persoonlijke profiel

Je kan je profielinformatie zoals je telefoonnummer, bankgegevens en verjaardag bewerken. Deze informatie kan handig zijn voor anderen om te zien.

Lees ons artikel over het bewerken van je profiel

Wijzig of reset je wachtwoord

Wanneer je ingelogd bent in Rentman, kan je je eigen wachtwoord veranderen. Als je voldoende rechten hebt, kan je ook de wachtwoorden van andere medewerkers veranderen. Wanneer je niet kan inloggen omdat je je wachtwoord bent vergeten, kan je hem gemakkelijk resetten.

Lees ons artikel over het veranderen van wachtwoorden

Materiaal

Toevoegen of importeren

Wanneer je materiaal in de database zit, kan je beginnen met het plannen van materiaal op projecten. Je kan handmatig een klein aantal materiaalitems toevoegen, of in één keer een groot aantal items importeren met een spreadsheet. Daarna kan je je materiaal groeperen, en eventueel QR codes, barcodes en RFID codes opzetten.

Lees Je materiaal opzetten in Rentman

Contacten

In Rentman heb je overzicht op je directe contacten, kan je deze beheren, kan je contact leggen met andere belangrijke mensen of bedrijven. Je kan handmatig een klein aantal contacten toevoegen, of in één keer een groot aantal contacten importeren met een spreadsheet. Daarna kan je je contacten groeperen, en eventueel kortingen geven aan specifieke contacten.

Lees Je contacten opzetten in Rentman

Medewerkers

Wanneer je medewerkers toevoegt aan je database, kan je ze uitnodigen voor een functie, hun beschikbaarheid bijhouden, de planning versturen, en uren registreren. Je kan handmatig een klein aantal medewerkers toevoegen, of in één keer een groot aantal medewerkers importeren met een spreadsheet. Je medewerkers loggen in bij Rentman met de gebruikersnaam en het wachtwoord die jij voor ze invult. Je kan je medewerkers groeperen, en een gebruikersrol aan hen toewijzen.

Lees Je medewerkers opzetten in Rentman

Voertuigen

In Rentman kan je de juiste voertuigen uitkiezen en plannen op transportfuncties van je projecten. Je kan handmatig een klein aantal voertuigen toevoegen, of in één keer een groot aantal voertuigen importeren met een spreadsheet.

Lees Je voertuigen opzetten in Rentman

Projecten

Project templates

Met project templates maak je nieuwe projecten sneller aan. In je template kan je veelgebruikte instellingen en informatie van projecten opgeven. Wanneer je een project aanmaakt met een template, worden deze instellingen automatisch toegepast. Hieronder vallen bijvoorbeeld projecttijden, materiaal, personeels- en transportfuncties, notities, en taken.

Lees ons artikel over project templates

Project types

Met project types kan je automatisch extra instellingen op je project toepassen. Hieronder vallen het standaard document template voor offertes, contracten en facturen, het standaard briefpapier voor documenten, en het standaard factuurmoment.

Lees ons artikel over project types

Planning

Synchroniseer je agenda

Door de Mijn Agenda module te synchroniseren met je Android of Apple apparaat, blijf je altijd op de hoogte van je persoonlijke planning en afspraken. Bij programma's die CalDav ondersteunen werkt de synchronisatie twee kanten op: wanneer iets wordt toegevoegd aan de Mijn Agenda module in Rentman, komt dit ook in de agenda op je Android of Apple apparaat te staan, en andersom. Bij Google Calendar, Outlook en sommige andere programma's werkt synchronisatie alleen één kant op naar je apparaat.

Lees ons artikel over het synchroniseren van je agenda

Documenten en e-mails

In Rentman maak (en verstuur) je offertes, contracten, facturen, pakbonnen, inhuurbonnen, callsheets, en meer soorten documenten. Je kan documenten maken en aanpassen met je bedrijfsstyling, en de inhoud van je documenten bepalen zodat ze een professionele uitstraling krijgen.

Lees Je documenten en e-mails opzetten

E-mail en persoonlijke tekst templates

Je bespaart tijd wanneer je templates maakt voor e-mails en persoonlijke teksten. Wanneer je een document verstuurt naar een klant, kan je gemakkelijk één van je templates selecteren en kleine aanpassingen doen aan het bericht.

Persoonlijke voorkeuren

Je overzichten instellen

In bepaalde modules kan je zelf kiezen welke informatie zichtbaar is, en hoe het eruit moet zien. In de Projecten module, bijvoorbeeld, kan je een beter overzicht krijgen van naderende projecten door één van de vier weergaven te kiezen. In de Personeelsplanner kan je elementen op je scherm verbergen om efficiënter te kunnen plannen.

Lees Het Projecten overzicht instellen en Overzicht in de Personeelsplanner

Selectie presets maken

Een preset is een combinatie van labels en filters, waarmee je de selectie en het overzicht in een module kan veranderen met één klik. Elke module (en het Dashboard in Rentman) heeft standaard presets waar je uit kan kiezen, maar je kan altijd je eigen presets maken.

Lees ons artikel over presets

Je notificatie voorkeuren aanpassen

Elke gebruiker kan notificaties ontvangen, binnen en buiten Rentman. Account managers worden op de hoogte gebracht wanneer een offerte is geaccepteerd, en freelancers weten dat zij zijn uitgenodigd voor een functie. Door op een notificatie te klikken ga je direct naar de relevante module. Je kan zelf instellen waar je meldingen van wil ontvangen, en waar je ze wil krijgen.

Lees meer over notificaties

Optionele instellingen

Verbind je webshop met Rentman

Je kan je webshop verbinden met Rentman door onze Wordpress verhuurshop plugin te installeren. Met deze plugin kunnen items uit je database online worden weergegeven.

Lees ons artikel over de Wordpress webshop plugin

Automatisch exporteren van facturen naar Exact Online

Door Exact Online met Rentman te verbinden, kan je Rentman automatisch facturen laten exporteren naar Exact Online. Dit bespaart moeite, en is sneller dan het handmatig exporteren als een Excel-bestand vanuit de Facturenmodule. Wanneer de export klaar is, kan je de rest van de boekhouding doen in Exact Online.

Lees ons artikel over automatisch exporteren van facturen naar Exact Online

Extra invoervelden

Extra invoervelden zijn handig om extra informatie toe te voegen aan verschillende modules in Rentman. Je kan verschillende soorten invoervelden kiezen, en deze weergeven op je documenten als filterwaarden. Je kan bijvoorbeeld een extra veld toevoegen met een kleur voor een materiaalitem. Deze kleur kan je vervolgens op je pakbonnen weergeven.

Lees ons artikel over extra invoervelden

Tijdregistratie opzetten

In de Urenregistratie module houd je het overzicht op de uren die je medewerkers hebben gewerkt. Je kan deze uren zelf registreren, of de medewerkers dit zelf laten doen.

Lees Je tijdregistratie opzetten

Digitale betalingen instellen

Laat je klanten betalen in slechts enkele stappen, door het toevoegen van een digitale betaal knop aan je factuur templates. Deze functionaliteit is beschikbaar voor landen met de Euro als betaalmiddel. Alle veelgebruikte betaalmethoden zijn ondersteund, waaronder credit card, internetbankieren en Paypal.

Lees ons artikel over digitale betalingen