Checklist voor het opzetten van Rentman

In dit artikel bieden we een overzicht van alle stappen om Rentman in te richten voor jouw bedrijf.

Persoonlijke instellingen en je wachtwoord

Database

Voeg materiaal, voertuigen en contacten toe en ga aan de slag met Rentman.

• Materiaal: voeg handmatig items toe of importeer een XLS-bestand, groepeer je materiaal en wijs barcodes en QR-codes toe.
  • Contacten: Houd een overzicht van je contacten en communiceer via Rentman met klanten, leveranciers en andere verhuurbedrijven. Je kunt ook contacten groeperen en kortingen voor specifieke klanten instellen.
  • Medewerkers: noteer de vaardigheden van je medewerkers, wijs hen een gebruikersrol toe en beheer hun rechten en permissies binnen de software. Nodig medewerkers uit voor functies, houd hun beschikbaarheid bij, verzend de planning van het project en registreer hun uren. Je medewerkers kunnen inloggen bij Rentman met de door jou gekozen gebruikersnamen en wachtwoorden.
  • Voertuigen: kies en plan de juiste voertuigen voor het vervoeren van je materiaal naar een project.

Projecten

• Project templates: stel je eigen templates in en maak sneller nieuwe projecten aan. Project templates gebruiken vaste tijden, materiaal, functies enzovoorts. Wanneer je een nieuw project aanmaakt en gebruik maakt van een template, zullen deze instellingen automatisch worden toegepast.
  • Project types: stel de project types in om automatisch extra instellingen te laten gelden voor je projecten, zoals document templates, standaard lettertypes en standaard factuurmomenten.

Synchroniseer je agenda

Synchroniseer je agenda met de "Mijn Agenda" module zodat je makkerlijker je persoonlijke agenda en planning bij kan houden. Je kunt dit op je Android of Apple toestel doen.

Document en e-mail templates

Stel templates in om het aanmaken van documenten (offertes, facturen, etc) en e-mails te versnellen. Personaliseer de style, het lettertype en de persoonlijke tekst om ze een persoonlijk uiterlijk te geven.

Persoonlijke voorkeuren

• Presets maken: een pre-set is een combinatie van tags en filters. Gebruik pre-sets om gemakkelijk de selectie en het overzicht binnen een module te veranderen. De meeste modules bevatten standaard pre-sets, maar je kunt altijd je eigen pre-sets maken.
  • Voorkeuren notificaties - Elke gebruiker kan notificaties ontvangen via de browser, email of de mobiele app. Klik op een notificatie om naar de relevante module te gaan. Stel in wanneer, hoe en waarvoor je notificaties wil ontvangen.

Externe connecties

• Webshop - toon je materiaal via een webshop, zodat je klanten het online kunnen aanvragen (een verbinding kan alleen worden gemaakt met webshops op Wordpress die met WooCommerce werken)
  • Exact Online - Exporteer automatisch je facturen naar Exact Online. Dan kan kan je de rest van de accounting in je accounting-programma doen.
  • Digitale betalingen - Laat je klanten hun facturen betalen in een paar muisklikken. Deze functie is beschikbaar voor landen die de Euro als eenheid hebben. Alle gebruikelijke betaalmethoden worden ondersteund, inclusief credit card, overmaken via je bank en PayPal.

Optionele instellingen

• Extra invoervelden - voeg extra informatie toe aan verschillende modules in Rentman. Je kan kiezen uit verschillende typen invoervelden. Vervolgens kun je deze weergeven op je documenten als filter waarden.
  • Bedrijfsinstellingen - in de Configuratiemodule van Rentman vind je meer instellingen voor je bedrijf. Hier kan je bijvoorbeeld je factuur- en adresgegevens instellen, je btw instellen en je tijdzone veranderen.
  • Tijdregistratie - verkrijg een overzicht van alle uren die je medewerkers hebben gewerkt. Registreer de gewerkte uren, of laat je medewerkers deze zelf registreren. Je kan instellen toe hoe ver in het verleden de uren geregistreerd kunnen worden, en hoe lang een pauze standaard duurt.