10-07-2018: Onjuiste tijden kunnen gekoppeld zijn aan materiaalgroepen op enkele projecten bewerkt in een specifieke periode

Het probleem:

Bij de overgang naar de laatste Rentman update (F71 / B78) is er helaas iets misgegaan met het selecteren van de standaard gebruiksperiode en standaard planperiode. Elke update wordt uitgebreid getest, maar in uiterste gevallen ontstaan er toch onvoorziene fouten. We maken ook voor elke update backups om deze fouten te kunnen herstellen.

De fout heeft ervoor gezorgd dat, in sommige gevallen, de selectie in het tijdschema van de standaard gebruiksperiode en standaard planperiode fout werden opgeslagen. Hierdoor is het mogelijk dat bij nieuw toegevoegde materiaalgroepen deze tijden niet goed zijn overgenomen.

De oplossing:

Inmiddels hebben we de fout hersteld, waardoor deze niet meer kan voorkomen. Daarnaast hebben we het voor een groot deel van projecten kunnen herstellen. Voor materiaalgroepen die zijn aangemaakt tussen de update en de fix is het echter onmogelijk voor ons te bepalen wat de juiste waardes zijn. Deze waardes zijn niet opgeslagen tijdens de update, en zijn dus ook niet te herstellen.

Actie vereist:

We hebben een custom filter voor je gemaakt, waarmee je een lijst krijgt met alle projecten waarbij mogelijk één of meerdere materiaalgroepen niet op de juiste tijden staan.

1. Zorg dat je ingelogd bent in Rentman
  2. Klik op de link in de email die we je gestuurd hebben of vul je accountnaam in in de volgende link: https://accountnaam.rentmanapp.com/#/projects/single?search=-inactive&dates=2018-01-01_2019-01-01&view=single&tags=&custom=projectfix

Ons advies is om de projecten één voor één door te lopen en daarbij de volgende onderdelen te checken:

1. Staan de standaard gebruiks- en planperiode juist geselecteerd in het tijdschema? Controleer dit door de tijden die je wilt gebruiken als standaard gebruiks- en standaard planperiode op te zoeken en op het menu-knopje ernaast te klikken. Daar zou een vinkje moeten staan bij ‘standaard gebruiksperiode’ of ‘standaard planperiode’. (plaatje?)
  2. Controleer de tijden van de materiaalgroepen in het project. Open daarvoor iedere materiaalgroep en controleer of de gebruiks- en planperiode juist gekoppeld is. Pas deze aan mocht dit niet goed staan.

Makkelijker materiaalgroepen met foute tijden vinden:
Voeg kolommen toe met de gekoppelde tijden bij de materiaalgroepen. Zo maak je het makkelijker voor jezelf om de projecten te controleren.

Neem de volgende stappen om de juiste kolommen toe te voegen:

1. Ga naar project > materialen,
2. Klik op de knop met drie streepjes rechtsboven.
3. Kies 'voeg nieuwe kolom toe aan rechter lijst'.

4. Selecteer categorie.

5. Kies start planperiode.
6. Klik op toevoegen en nieuwe.
7. Voeg ook einde planperiode toe.

Controleer nu of de start en einde van de planperiode correct is.

Neem contact op met ons Support team (030 711 68 44 of [email protected]) als je verdere vragen hebt, of graag hulp wil ontvangen bij het aanpassen.