Items archiveren of verwijderen

Het archiveren van materiaal is handig om een item helemaal uit je voorraad te halen, terwijl alle bestaande projecten en statistieken intact blijven.

Je kan een item ook permanent verwijderen uit een module, maar deze kan je daarna niet meer terug krijgen.

-

Materiaal archiveren

Door materiaal te archiveren haal je het uit je voorraad. In plaats daarvan kan je ook de optie Weergeven in planner de-selecteren. Op die manier blijft het item in je voorraad, maar kan het niet gepland worden op projecten.

1. Ga naar de Materialenmodule.
  2. Selecteer Select.png de items die je wil archiveren.
  3. Klik op de Meer acties knop More.PNG.
  4. Kies Archiveren.

De items worden verplaatst naar het tabblad Archief in de Materiaalmodule. Daar kan je:

• het item terugzetten (naar je voorraad)
  • het item permanent verwijderen

Items verwijderen

We raden aan om je medewerkers en voertuigen niet te verwijderen. In plaats daarvan raden we aan de optie Weergeven in planner te de-selecteren. Op die manier blijven ze in je database, maar kunnen ze niet op een project worden gepland.

Als je deze stappen volgt, wordt het item permanent verwijderd.

1. Ga naar een module.
  2. Selecteer Select.png de items die je wil verwijderen.
  3. Klik op de Meer acties knop More.PNG.
  4. Kies Archiveren.

Veelgestelde vragen

Ik wil één of meerdere items verwijderen, maar zie ze niet in de module.

Zorg ervoor dat er geen actieve filters zijn in de module. Dit kan ervoor zorgen dat niet alle items in die modulen worden getoond.

1. Klik op de Filter knop Filters.png om de Filterzijbalk te openen.
  2. Verwijder je filters, en/of de-selecteer alle labels. In modules zoals de Projectenmodule, zorg ervoor dat je een lange tijdperiode selecteert.