Beheer je Rentman profiel en workspaces

Je Rentman profiel zorgt ervoor dat je op één of meerdere bedrijfsaccounts (workspaces genoemd) kan inloggen met dezelfde inloggegevens. Dit is handig voor freelancers die bij verschillende bedrijven werken, of voor een gebruiker die toegang nodig heeft op meer dan één account.

In dit artikel leggen we het volgende uit:

• Het verschil tussen een profiel en een workspace
  • Hoe je moet inloggen op je profiel
  • Hoe te verbinden met een workspace
  • Hoe je je profielgegevens moet updaten

Log je meestal in op companyaccount.rentmanapp.com gebruik makend van verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden voor elk account? Deze inlogmethode zal binnenkort verleden tijd zijn. Volg de onderstaande instructie om jouw unieke inlogprofiel te maken.

Rentman profiel en workspace(s)

Laten we beginnen met het uitleggen van deze twee concepten:

• Rentman profiel - Dit is een persoonlijk profiel die je gebruikt om Rentman binnen te komen. Dit profiel kan verbonden worden aan meerdere workspaces (bedrijfsaccount).
  • Workspace - Dit is het bedrijfsaccount waar je projecten, materialen en alle andere dingen vindt om met de rest van het bedrijf te kunnen werken.

Om bij een workspace in te kunnen loggen, moet je aan die workspace toegevoegd zijn als medewerker

Inloggen bij je profiel

Elke keer als een mederwerker wordt toegevoegd aan een workspace met een geldig e-mailadres, dan wordt een profiel gemaakt voor dat e-mailadres. Dit betekent dat je al een profiel hebt als je werkt of gewerkt hebt bij een bedrijf dat gebruik maakt van Rentman.

Om toegang te krijgen tot je profiel:

1. Ga naar https://rentmanapp.com/login
  2. Kies tussen de drie login opties (Google, Facebook, of e-mail + wachtwoord).

Als je "e-mail + wachtwoord" kiest, gebruik dan het wachtwoord dat aan je toegekent was toen je toegevoegd werd als medewerker

Let op: profielen zijn verbonden aan e-mailadressen. Kies dus hetzelfde adres als gebruikt werd toen je werd toegevoegd als medewerker. Als je een ander e-mailadres gebruikt, maak je een nieuw profiel aan dat niet verbonden is aan een workspace.

Inloggen op een workspace

Nadat je hebt ingelogd op je profiel zullen alle workspaces verbonden aan dit e-mailadres verschijnen.

Als je profiel al verbonden is met een workspace, klik dan op de workspace om in te loggen.

Je kan ook inloggen door direct naar workspace.rentmanapp.com te gaan en je e-mailadres en profiel wachtwoord te gebruiken.

Verbind je profiel aan een workspace

Als je je profiel nog niet hebt verbonden met een workspace, dan zie je een slot icoontje en een waarschuwingsbericht met "Extra inloggegevens zijn vereist" op de workspace.

Om je profiel met een workspace te verbinden:

1. Klik op de workspace.
  2. Voeg de gebruikersnaam/e-mailadres + wachtwoord in van de medewerker voor deze workspace.
  3. Klik op "Verbind workspace".
  4. Lees de informatie die verschijnt op de pop-up.
  5. Klik op de checkbox om te bevestigen dat je het hebt begrepen dat:

- Zodra je dit profiel koppelt aan de workspace, de vorige gebruikersnaam en wachtwoord (voor de medewerker) overschreven zullen worden en vervangen zullen worden door je globale profiel inloggegevens.

- Vanaf nu het alleen mogelijk is in te loggen met het e-mailadres en warchtwoord van je profiel.

6. Klik op : "Koppel workspace".

Inloggen met de Rentman mobiele app

Lees ons artikel speciaal voor de mobiele app van Rentman voor meer informatie

Reset je wachtwoord

1. Ga naar https://rentmanapp.com/login.
  2. Klik op "Wachtwoord vergeten" linksonder in het scherm.
  3. Vul je e-mailadres in.
  4. Klik op "Verstuur wachtwoord reset instructies".

Er zal meteen een e-mail verzonden worden met instructies om je wachtwoord te resetten naar het opgegeven e-mailadres.

Verander van een workspace

Als je klaar bent met werken op de ene workspace en je moet naar een andere workspace, neem je de volgende stappen:

1. Klik op de jouw naam van de medewerker rechtsboven in het scherm.
  2. Klik "Uitloggen".
  3. Log in op een andere workspace.

Wijzig persoonlijke gegevens

1. Log in op je profiel (of log uit van de workspace waar je momenteel op werkt om toegang te krijgen tot je profielpagina).
  2. Klik op je naam rechtsbovenin en selecteer:
  • Profiel - om je naam, social media links, professionele en persoonlijke informatie te bewerken.
  • Instellingen - om je taal,  e-mailadres, en wachtwoord te bewerken.