Tijdschema van je project

Het tijdschema bevat alle tijdsperiodes van je project.

Het tijdschema van je project bevat standaard de planperiode en gebruiksperiode van je materiaal.

We raden aan om je tijdschema zo compleet mogelijk te maken, en om je tijden te verbinden aan materiaalgroepen (wordt automatisch gedaan door de standaard planperiode en gebruiksperiode) en personeels- en transportfuncties. Dit is handig voor wanneer de tijden van je project veranderen: de tijden van je materiaalgroepen en functies zullen dan automatisch geüpate worden.

Planperiode

Tijdens deze periode is je materiaal uit je magazijn.

De planperiode wordt gebruikt om de materiaalbeschikbaarheid te berekenen. Gepland materiaal zal niet beschikbaar zijn gedurende de planperiode, omdat het nodig is op het project en daarom niet in je magazijn aanwezig is.

Tip: Sommige bedrijven betrekken de benodigde tijd voor voorbereiding en schoonmaken ook in de planperiode.

Gebruiksperiode

Je klant betaalt voor de totale duur van je gebruiksperiode. Dit is wanneer het materiaal daadwerkelijk door hen gebruikt wordt op het project.

De gebruiksperiode is nodig om de prijsfactor te berekenen, welke grotendeels de prijs van het project bepaalt.

Kies een andere plan- of gebruiksperiode

Je kan elke tijdsperiode in je tijdschema aanwijzen als de plan- of gebruiksperiode. Als je dit doet, zorg er dan voor dat je materiaalgroepen en personeels- en transportfuncties verbonden zijn aan de juiste tijdsperiode.

1. Klik op de Arrow_down.png naast een tijdsperiode.
  2. Kies Standaard planperiode of Standaard gebruiksperiode.

Standaard tijdsperiodes instellen

Je kan tijd besparen door project templates te gebruiken om je standaard tijdsperiodes in te stellen. Als je een nieuw project maakt met je eigen template, zullen jouw ingestelde tijdsperiodes automatisch toegepast worden. Dit kan veel tijd besparen, met name wanneer je vaak projecten maakt die veel overeenkomsten hebben.

Een tijdsperiode toevoegen

1. Vul een naam, startdatum, starttijd, einddatum, en eindtijd in.

2. Klik op de _.png knop.

Handige tijdsperiodes

Tijdsperiodes die je kan toevoegen aan je tijdschema zijn:

• Materiaal in- en uitlaten
  • Opbouwen en afbreken
  • Repetities
  • Transport en reistijden
  • Ophalen en terugbrengen van materiaal
  • Schoonmaken
  • Materiaal pakken en klaarzetten

Tijden verbergen op offertes en facturen

Voor elke tijdsperiode kan je kiezen op wat voor type document deze getoond moet worden.

1. Naast een tijdsperiode, klik op de Arrow_down.png knop.
  2. Kies de documenttypen waarop deze tijdsperiode getoond moet worden.