Betalingscondities instellen

Je betalingsconditie bepaalt hoeveel dagen je klant heeft om de factuur te betalen. Op basis van de aanmaakdatum van de factuur (en de betalingsconditie die je kiest), bepaalt Rentman automatisch de deadline voor je klant.

Voorbeeld: Je maakt de factuur op 1 november. Als deze factuur een betalingsconditie van 14 dagen heeft, is de deadline op 15 november.

-

Maak je betalingscondities

1. Ga naar de Configuratiemodule > Financieel > Betalingscondities.
  2. Klik op Voeg toe, en vul de naam, tekst, boekhoudcode en aantal dagen in.
  3. Sla je veranderingen op.

Standaard betalingsconditie kiezen

Je kan een standaard betalingsconditie instellen voor elk van je contacten. Als je deze contact kiest als klant voor een project, wordt de gekozen betalingsconditie automatisch toegepast op facturen van het project.

1. Bewerk een contact in de Contacten module.
  2. Ga naar het Betalingen tabblad, en kies de betalingsconditie voor deze contact.

Andere betalingsconditie toepassen op factuur

In sommige situaties wil je een andere betalingsconditie toepassen op je factuur. Dit zal de  standaard conditie overschrijven.

1. Genereer een nieuwe factuur door op Bon afdrukken te klikken in het tabblad Financieel van je project.
  2. Open de Widgets zijbalk Widget.png, en scrol helemaal naar beneden.
  3. Kies je gewenste Betalingsconditie en genereer het document.