Beheer grootboeken in je Rentman account

In Rentman worden facturen gesplitst in meerdere grootboek rijen die van iedere categorie het totale bedrag laten zien.

Voorbeeld: Alle verhuur items worden automatisch verbonden aan het verhuur grootboek en alle verkoop items worden automatisch verbonden aan het verkoop grootboek.

Standaard heb je 7 grootboeken in het Rentman account staan. Het is ook mogelijk om je eigen grootboeken te maken en deze toe te kennen aan materialen, personeelsfuncties en overige kosten.

Standaard grootboeken

Dit is een lijst van standaard grootboeken in je Rentman account: verhuur, verkoop, personeel, transport, verzekering, overige en standaard.

Voeg een eigen grootboek toe

Je eigen grootboek toevoegen is handig als je onderscheid wilt maken tussen verschillende inkomstenbronnen. Je kan zoveel grootboeken toevoegen als je wilt, afhankelijk van de manier waarop je onderscheid maakt. Om een eigen grootboek toe te voegen:

1. Ga naar Configuratie Financieel Grootboeken.
  2. Klik op + Voeg toebovenaan de pagina.
  3. Voeg een Naam en Boekhoudcode toe.
  4. Sla op.

Toekennen grootboek aan materialen

Je kan standaard grootboeken toekennen aan materialen. Het toekennen kan ook aangepast worden in het project.

Toekennen standaard grootboek

1. Pas een item/set/case aan.
  2. In de Gegevens tab, ga naar de Financieel sectie.
  3. Selecteer een grootboek in het 'Grootboek' veld.
  4. Sla op.

Aanpassen van een toegekend grootboek in een project

1. Ga naar de Materiaal tab van een project.
  2. Selecteer het materiaal waarvan je het grootboek wilt aanpassen.
  3. Klik op de ... Meer Acties knop en selecteer 'Bewerken'.
  4. Selecteer een grootboek in het 'Grootboek' veld en sla op.

De grootboeken toegekend binnen het project zijn alleen geldig voor dit project.

Toekennen grootboek aan een personeelsfunctie

Je kan ook een standaard grootboek toekennen aan standaard personeelsfuncties en dit aanpassen in een project.

Toekennen grootboek aan standaard functie

1. Ga naar de Personeel en transport tab van een project.
  2. Voeg een standaard functie toe of wijzig deze.
  3. Selecteer een grootboek in het 'Grootboek' veld en sla op.

Aanpassen van een toegekend grootboek in een project

1. Ga naar de Personeel en transport tab van een project.
  2. Selecteer de functies waarvan je de grootboeken wilt aanpassen.
  3. Klik op de ... Meer Acties knop en selecteer 'Bewerken'.
  4. Vink de checkbox aan naast het 'Grootboek' veld om aanpassingen te kunnen doen.
  5. Kies een grootboek en sla op.

De grootboeken toegekend binnen het project zijn alleen geldig voor dit project.

Toekennen grootboek aan overige kosten

1. Ga naar de Overige kosten tab van een project.
  2. + Add of wijzig een overige kosten.
  3. Selecteer een grootboek in het 'Grootboek' veld en sla op.