Pakbon of callsheet maken

Maak een pakbon of callsheet om de planning van je materiaal en personeel voor een project te tonen. Je kunt dit doen vanuit het overzicht van al je projecten in de project-module of vanuit het algemeen tabblad binnen het project.

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

Pakbon of callsheet maken

Vanuit het overzicht van al je projecten in de project-module

1. Selecteer mceclip0.png een project.
  2. Klik op de Meer acties ... knop.
  3. Kies één van de documenttemplates van de pakbon sectie.
  4. Klik op genereer wanneer je alle instellingen hebt geconfigureerd.

From the General tab of a project

1. Klik op bon afdrukken - pakbon.
  2. Kies één van de documenttemplates.
  3. Klik op genereer wanneer je alle instellingen hebt geconfigureerd.

Als je iets wijzigt binnen je project of document, moet je je document regenereren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd.

Nu kun je je document opslaan, downloaden of e-mailen.

Document instellingen

Layout

Template
Kies een documenttemplate voor dit document.
Briefpapier
Kies het briefpapier voor dit document.
Persoonlijke tekst
Je kan een persoonlijke tekst toevoegen op elk document die je verstuurt.

1. Klik op persoonlijke tekst bewerken.
  2. Type je tekst, of bespaar tijd met een persoonlijke tekst template.
  3. Sla je tekst op.
  4. Regenereer het document om de tekst te bekijken.
Subprojecten

Als je subprojecten, gebruikt, kan je kiezen welke subprojecten getoond moeten worden op dit document. Standaard worden alle subprojecten getoond.

1. Selecteer de subprojecten die je wil laten zien op je document.
    Als je subproject niet in deze lijst staat, zorg er dan voor dat hij niet verborgen is op financiële documenten.
  2. Regenereer jet document om het te bekijken met de subprojecten die je hebt geselecteerd.
Uitvoer

Onderwerp
Dit wordt het onderwerp van je e-mail wanneer je dit document verstuurt.

Sets en cases uitklappen
Kies of de inhoud van je sets en cases moet worden getoond, of verborgen moet zijn.

Gebruik briefpapier
Als je dit aanvinkt, wordt het briefpapier dat je hebt geselecteerd toegepast op dit document.

Hergenereer je document

Je moet je pakbon of callsheet opnieuw genereren als je de instellingen hebt veranderd.

De oranje cirkel Hergenereer.png betekent dat er niet-opgeslagen veranderingen zijn in je document. Deze worden pas toegepast wanneer je je document hergenereert.

1. Klik op de Hergenereren knop om alle veranderingen toe te passen.
  2. De oranje cirkel verdwijnt, wat betekent dat alle veranderingen zijn toegepast.

Sla een document op en verbind het met een project

Nadat je een document hebt aangemaakt, kan je deze opslaan en toevoegen aan een project. Zo kun je alle documenten die te maken hebben met het project op dezelfde plek bewaren.

Als je een document hebt gegenereerd, klik je op de  Save slip by item knop rechts bovenin.

Je document is nu opgeslagen bij de widgets van je project. Je kunt de widgets openen via de project-module of in het algemeen tabblad binnen je project.

Email je document

Je kunt je document direct via Rentman e-mailen. Je kunt ook je collegae een document digitaal laten ondertekenen. Vergeet niet een documenttemplate te gebruiken die gebruik maakt van digitaal ondertekenen.

Download je document

Je kan je pakbon of callsheet downloaden als een .PDF of Word (.docx) bestand.

Vergeet niet om je document te (her)genereren om veranderingen op te slaan, voordat je het bestand downloadt.

1. Maak een document aan
  2. Klik op Download als PDF-bestand of Download als Word-bestand