Pakbon of callsheet maken

Een pakbon of callsheet genereren is snel en handig, doordat Rentman deze documenten automatisch genereert op basis van je geplande materiaal en het tijdschema van je project. Je doet dit vanuit het tabblad Algemeen in je project.

Zorg dat je materiaal plant op je project voordat je een pakbon maakt, en het tijdschema van je project definitief maakt voordat je een callsheet maakt.

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

-

Pakbon of callsheet maken

1. Ga naar het tabblad Algemeen van je project.
  2. Klik op Bon afdrukken, en kies Pakbon of Callsheet.
  3. Klik op de Open widget knop Widget.png om de Widget zijbalk te openen.
  4. In de zijbalk, pas je document instellingen aan.
    Lees de sectie Document instellingen voor alle beschikbare opties.
  5. Klik Genereren wanneer je de instellingen hebt aangepast.
    Als je hierna iets aanpast aan je instellingen, moet je het document hergenereren om je veranderingen zichtbaar te maken.
  6. Je document wordt opgeslagen in het tabblad Algemeen van je project. Als je de Widget zijbalk opent zie je alle aangemaakte documenten onder Bestanden.

Document instellingen

Layout

Template
Kies een document template voor dit document.

Briefpapier
Kies het briefpapier voor dit document.

Persoonlijke tekst
Je kan een persoonlijke tekst toevoegen op elk document die je verstuurt.

1. Klik op Persoonlijke tekst bewerken.
  2. Typ je tekst, of bespaar tijd met een persoonlijke tekst template.
  3. Sla je tekst op.
  4. Hergenereer het document om de tekst te bekijken.

Subprojecten

Als je subprojecten gebruikt, kan je kiezen welke subprojecten getoond moeten worden op dit document. Standaard worden alle subprojecten getoond

1. Selecteer de subprojecten die je wil laten zien op je document.

Als je subproject niet in deze lijst staat, zorg er dan voor dat hij niet verborgen is op financiële documenten.
  2. Hergenereer het document om het te bekijken met de subprojecten die je hebt geselecteerd.

Uitvoer

Onderwerp
Dit wordt het onderwerp van je e-mail wanneer je dit document verstuurt.

Sets en cases uitklappen
Kies of de inhoud van je sets en cases moet worden getoond, of verborgen moet zijn.

Gebruik briefpapier
Als je dit aanvinkt, wordt het briefpapier dat je hebt geselecteerd toegepast op dit document.

Hergenereer je document

Je moet je pakbon of callsheet opnieuw genereren als je de instellingen hebt veranderd.

De oranje cirkel Hergenereer.png betekent dat er niet-opgeslagen veranderingen zijn in je document. Deze worden pas toegepast wanneer je je document hergenereert.

1. Klik op de Hergenereren knop om alle veranderingen toe te passen.
  2. De oranje cirkel verdwijnt, wat betekent dat alle veranderingen zijn toegepast.

Download je document

Je kan je pakbon of callsheet downloaden als een .PDF of Word (.docx) bestand.

Vergeet niet om je document te (her)genereren om veranderingen op te slaan, voordat je het bestand downloadt.

1. Wanneer je een document genereert, klik je bovenin het scherm op één van de volgende knoppen:

Download_als_PDF.png  Download_als_Word.png