Snelstartgids voor Rentman implementatie

Je wilt graag overstappen op Rentman (hallo 👋), maar het ziet er overweldigend uit en je weet niet zo goed waar je moet beginnen. Goed nieuws: we hebben succesvol duizenden klanten door hetzelfde proces geholpen. Als het hun is gelukt, dan kan jij het ook.

Laten we beginnen met te zeggen dat je dit niet alleen hoeft te doen. Als je je account activeert (geen zorgen, de eerste 30 dagen zijn gratis), kom je in aanmerking voor een gratis introductiesessie. Deze sessie is met een van onze support experts en is inbegrepen bij je licentie. De support expert zal alles samen met jou binnen een paar uur opzetten.

Dat gezegd hebbende, misschien wil je het wel eerst zelf proberen. Dat is prima, want hier zijn 8 stappen voor een soepele start met Rentman.

Tip: je kan 30 dagen gratis proberen EN support training krijgen. Maak er het beste van!

Heb je je account al geactiveerd? Ga dan meteen naar stap 3 👍

1. Verwijder de test database

Als eerste wil je met een schone lei beginnen. Dit betekent dat je de test data, die we hebben toegevoegd om je Rentman account realistisch te laten voelen, verwijdert. Dit kan je handmatig in elke module doen, of in één keer vanuit de configuratie module.

Menu > Configuratie > Instellingen > Database legen

2. Configureer je Rentman account

3. Importeer je materialenlijst

• Inventariseer en importeer je materiaal - Download ons template of gebruik je eigen Excel sheet met de belangrijkste kolommen: code, naam, hoeveelheid en prijs bijvoorbeeld. Later kan je nog materialen updaten en verbeteren.

Als je materialen eenmaal netjes hebt opgesteld, importeer je het bestand om je materialendatabase te maken.

• Combineer verschillende materialen - Maak sets, cases en accessoires gebaseerd op items die je normaal gesproken samen pakt.

4. Importeer je contacten

Voeg je klanten, leveranciers en locaties toe aan je lijst van contacten. Om efficiënt bezig te zijn, is dit iets om te doen terwijl iemand anders bezig is met het opzetten van de materialen bijvoorbeeld. En weer: geen zorgen want je kan later altijd dingen aan je lijst toevoegen, updaten en aanpassen.

5. Aan de slag met je team

• Gebruikersrollen maken - Wie krijgt waar toegang tot welke modules en acties in Rentman.
  • Medewerkers toevoegen - Vergeet ze niet uit te nodigen om Rentman te gebruiken zodat ze zo snel mogelijk met Rentman aan de slag kunnen.

6. Upload je briefpapier

Eigen documenten professioneel en opvallend maken is belangrijk, maar vooral makkelijk. Als je al je eigen briefpapier hebt (met logo, adres, contactinformatie, etc.), upload dit dan als PDF (denk wel aan de juiste marges).

Heb je nog geen briefpapier? Je kan briefpapier maken door het PDF-template te downloaden, daarna je contactinformatie en logo toe te voegen, het op te slaan als PDF en het opnieuw te uploaden.

Menu > Configuratie > Klantcommunicatie > Briefpapier > Voeg toe

7. Stel je standaard personeel- en transportfuncties in

Het instellen van de verschillende personeel- en transportfuncties die je nodig hebt voor je projecten kan heel veel tijd besparen. We raden je dus aan om dit vanaf het begin in te stellen.

Deze functies, waaraan je specifieke personeelsleden, uurtarieven of planning toekent, komen overeen met de verschillende mensen en voertuigen die je wilt factureren; geluidstechnicus, DJ, chauffeur, noem maar op.

8. Instellen van financiële gegevens

Je bent bijna klaar! Voordat je aan je eerste project begint, wil je er zeker van zijn dat je offertes nauwkeurig worden opgesteld door het volgende in te stellen:

Je kan er altijd voor kiezen af te wijken van de standaardinstellingen voor een bepaald project of bepaalde klanten, maar dit zijn zorgen voor later. De basis-instellingen zijn nu klaar.

Klaar om te starten 🏁

Als je dit nog niet gedaan hebt, kies dan een datum je officiëel start projecten te plannen met Rentman.

Problemen met een van de stappen hierboven? Wil je meer weten van de mogelijkheden? Activeer je account en boek een meeting met een expert om er zeker van te zijn dat je klaar bent voor je eerste projecten.