Een inhuuropdracht toevoegen

Materialen inhuren in Rentman is handig om materiaaltekorten op te lossen. De voorraad van een materiaal wordt verhoogd gedurende de periode van een inhuuropdracht, waardoor je tekorten opgelost kunnen worden.

Je kan inhuren vanuit een project, of de Inhuurmodule ervoor gebruiken. Je kan ook een digitaal inhuurverzoek sturen naar een andere Rentman gebruiker.

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

-

Tekorten oplossen

Vanuit het tabblad 'Materialen' van een project

Gebruik deze optie om tekorten van een enkel project op te lossen.

1. Ga naar het Materiaal tabblad van je project.
  2. Selecteer Select.png alle materiaalitems waarvan je het tekort wil oplossen.
  3. Klik op de Meer acties knop More.PNG, en kies Tekorten inhuren.

Dit opent een nieuwe inhuuropdracht in de Inhuurmodule.
  4. Ga naar het tabblad Algemeen van je inhuur, en stel de inhuuropties in.
  5. Ga naar het tabblad Materiaal van je project, en voeg het benodigde materiaal toe.
    Rentman huurt enkel materialen in die nog niet zijn gereserveerd op je project. Wanneer de inhuuropdracht is opgeslagen, wordt het materiaal automatisch gereserveerd op je project. Lees meer in ons artikel over materiaalbeschikbaarheid.
  6. Sla je inhuuropdracht op.

Het tabblad 'tekorten' in de Inhuurmodule

Gebruik deze optie als je alle tekorten in een bepaalde periode wilt oplossen, ongeacht aan welk project deze tekorten gekoppeld zijn.

1. Ga naar het tabblad Tekorten.
  2. Selecteer Select.png alle materiaalitems waarvan je het tekort wil oplossen.

3. Klik op de Inhuren knop.
  4. Ga naar het tabblad Algemeen van je inhuuropdracht, en vul de inhuuropties in.
  5. Sla je inhuuropdracht op.

Het tabblad 'Inhuuropdrachten' in de Inhuurmodule

Gebruik deze optie wanneer je materialen wilt inhuren, zelfs wanneer er geen tekorten zijn.

1. Ga naar het tabblad Inhuuropdrachten in de module, en klik op Voeg toe.
  2. Ga naar het tabblad Algemeen van je inhuuropdracht, en vul de inhuuropties in.
  3. Ga naar het tabblad Materiaal van je inhuuropdracht, en voeg het benodigde materiaal toe.
  4. Sla je inhuuropdracht op.
    Nadat de opdracht is gemaakt, moet je het materiaal reserveren op je project. Lees meer in ons artikel over materiaalbeschikbaarheid.

Inhuuropties

• Naam - Deze naam wordt weergegeven in de Inhuurmodule.
  • Materiaalstatus - Kies welke status je ingehuurde materiaal moet krijgen.
  • Leverancier - Kies een leverancier uit je Contacten database.
  • Locatie - Kies een locatie uit je Contacten database.
  • Accountmanager - Kies een Rentman gebruiker als accountmanager.
  • Referentie - Typ een referentie voor deze inhuuropdracht.
  • Prijs - Vul een prijs in voor deze inhuuropdracht.
  • Inhuurtype - Kies tussen: Afhalen, Bezorgd in magazijn, Bezorgd op locatie
  • Opmerking - Typ een opmerking bij deze inhuuropdracht.
  • Tijdschema - Vul het tijdschema van deze inhuuropdracht in.

Prijs

Wanneer je een nieuwe inhuuropdracht maakt kan je ervoor kiezen de prijs automatisch uit te laten rekenen, de prijs handmatig in te voeren of de prijs van de leverancier overnemen.

• De prijs automatisch uitrekenen - Wanneer je deze optie selecteert zal Rentman automatisch de prijs van de inhuur materialen uitrekenen op basis van de eerder opgegeven inhuurprijs.

• De prijs handmatig toevoegen - Je kunt de prijs van de inhuurmaterialen handmatig toe te voegen door de optie 'Materiaalprijs automatisch berekenen' uit te schakelen.
  • De leveranciersprijs gebruiken - Wanneer je een specifieke leverancier kiest zal Rentman je vragen of je de inhuurprijs van die leverancier over wilt nemen.

Materiaal toevoegen aan bestaande opdracht

Als je al een inhuuropdracht hebt aangemaakt, maar plots een extra tekort aan materiaal hebt, kan je meer materiaal toevoegen aan een bestaande opdracht.

1. Ga naar het tabblad Materiaal van je project, en selecteer Select.png de extra materialen die een tekort hebben.
  2. Klik op de Meer acties knop More.PNG, en kies Tekorten inhuren.
  3. De volgende pop-up zal verschijnen:

4. Kies Select_2.png aan welke inhuuropdracht je het materiaal wil toevoegen.
    De inhuurperiode moet overlappen met de planperiode van het materiaal, anders kan het tekort niet worden opgelost.
  5. Klik op Bevestig.

De inhuren worden rood gearceerd wanneer de tijdens niet precies overeenkomen met de planningsperiode van je project.

Digitaal inhuurverzoek sturen

Wanneer je een inhuurverzoek verstuurt naar een andere Rentman gebruiker, kunnen zij het verzoek direct omzetten naar een project en snel een offerte voor je opmaken. Dit bespaart zowel jou als je leverancier veel tijd.

Lees ons artikel over digitale inhuurverzoeken voor meer informatie.

Als de leverancier geen gebruikmaakt van Rentman, kun je altijd buiten Rentman op contact opnemen. Vergeet in dat geval niet toch een inhuuropdracht te maken, zodat de materialen niet als 'tekort' in Rentman geregistreerd staan.