Een inhuuropdracht toevoegen

Materialen inhuren in Rentman is handig om materiaaltekorten op te lossen. De voorraad van een materiaal wordt verhoogd gedurende de periode van een inhuuropdracht, waardoor je tekorten opgelost kunnen worden.

Je kan inhuren vanuit een project, of de Inhuurmodule ervoor gebruiken. Je kan ook een digitaal inhuurverzoek sturen naar een andere Rentman gebruiker.

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

-

In een project

Tekorten oplossen

1. Ga naar het Materiaal tabblad van je project.
  2. Selecteer Select.png alle materiaalitems waarvan je het tekort wil oplossen.
  3. Klik op de Meer acties knop More.PNG, en kies Tekorten inhuren.

Dit opent een nieuwe inhuuropdracht in de Inhuurmodule.
  4. Ga naar het tabblad Algemeen van je inhuur, en stel de inhuuropties in.
  5. Ga naar het tabblad Materiaal van je project, en voeg het benodigde materiaal toe.
    Rentman huurt enkel materialen in die nog niet zijn gereserveerd op je project. Wanneer de inhuuropdracht is opgeslagen, wordt het materiaal automatisch gereserveerd op je project. Lees meer in ons artikel over materiaalbeschikbaarheid.
  6. Sla je inhuuropdracht op.

In de Inhuurmodule

Tekorten oplossen

1. Ga naar het tabblad Tekorten.
  2. Selecteer Select.png allle materiaalitems waarvan je het tekort wil oplossen.

Materiaal dat je selecteert wordt toegevoegd aan dezelfde inhuuropdracht.
  3. Klik op de Inhuren knop.
  4. Ga naar het tabblad Algemeen van je inhuuropdracht, en vul de inhuuropties in.
  5. Sla je inhuuropdracht op.

Nieuwe inhuur toevoegen

1. Ga naar het tabblad Inhuuropdrachten in de module, en klik op Voeg toe.
  2. Ga naar het tabblad Algemeen van je inhuuropdracht, en vul de inhuuropties in.
  3. Ga naar het tabblad Materiaal van je inhuuropdracht, en voeg het benodigde materiaal toe.
  4. Sla je inhuuropdracht op.
    Nadat de opdracht is gemaakt, moet je het materiaal reserveren op je project. Lees meer in ons artikel over materiaalbeschikbaarheid.

Materiaal toevoegen aan bestaande opdracht

Als je al een inhuuropdracht hebt aangemaakt, maar plots een extra tekort aan materiaal hebt, kan je meer materiaal toevoegen aan een bestaande opdracht.

1. Ga naar het tabblad Materiaal van je project, en selecteer Select.png de extra materialen die een tekort hebben.
  2. Klik op de Meer acties knop More.PNG, en kies Tekorten inhuren.
  3. De volgende pop-up zal verschijnen:

4. Kies Select_2.png aan welke inhuuropdracht je het materiaal wil toevoegen.
    De inhuurperiode moet overlappen met de planperiode van het materiaal, anders kan het tekort niet worden opgelost.
  5. Klik op Bevestig.

Digitaal inhuurverzoek sturen

Wanneer je een inhuurverzoek verstuurt naar een andere Rentman gebruiker, kunnen zij het verzoek direct omzetten naar een project en snel een offerte voor je opmaken. Dit bespaart zowel jou als je leverancier veel tijd.

Lees ons artikel over digitale inhuurverzoeken voor meer informatie.

Inhuuropties

Naam
Deze naam wordt weergegeven in de Inhuurmodule.

Materiaalstatus
Kies welke status je ingehuurde materiaal moet krijgen.

Leverancier
Kies een leverancier uit je Contacten database.

Locatie
Kies een locatie uit je Contacten database.

Accountmanager
Kies een Rentman gebruiker als accountmanager.

Referentie
Typ een referentie voor deze inhuuropdracht.

Price
Vul een prijs in voor deze inhuuropdracht.

Inhuurtype
Kies tussen: Afhalen, Bezorgd in magazijn, Bezorgd op locatie

Opmerking
Typ een opmerking bij deze inhuuropdracht.

Tijdschema
Vul het tijdschema van deze inhuuropdracht in.