Een reparatie aanmaken

Je kan materiaal als defect boeken in de Magazijnmodule. Daarna kan je een nieuwe reparatie aanmaken voor dit item in de Werkplaatsmodule. Je kan kiezen of het defecte item/exemplaar in de voorraad moet blijven tijdens de reparatie, of niet.

Snel een reparatielijst maken is handig voor je medewerkers. In één oogopslag zien zij welke items (en exemplaren) gerepareerd moeten worden.

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

-

Reparatie aanmaken

1. Ga naar de Werkplaatsmodule, en daarna naar het tabblad Reparaties.
  2. Klik op Voeg toe.
  3. Zoek naar het materiaalitem in het Materiaal-veld.
  4. Als dit item exemplaren heeft, kies dan het exemplaar dat moet worden gerepareerd in het Exemplaar-veld.
  5. Vul de andere opties in.
  6. Sla je reparatie op.

In de Rentman app

Je kan ook reparaties aanmaken in de nieuwe Rentman App (Android & iOS).

Reparatielijst maken

Snel een reparatielijst maken is handig voor je medewerkers. In één oogopslag zien zij welke items (en exemplaren) gerepareerd moeten worden.

1. Ga naar de Werkplaatsmodule.
  2. Selecteer Select.png alle materiaalitems die je op de reparatielijst wil hebben.
  3. Klik op de Meer acties knop More.PNG.
  4. Onder Reparatiebon aanmaken, kies één van je reparatiebon templates. Je lijst wordt nu gegenereerd met die template.
    Als je de Widgets zijbalk Widget.png opent, kan je meer opties veranderen zoals het briefpapier en de bestandsnaam.
  5. .

Je kan je reparatielijst altijd terugvinden wanneer je de betreffende items selecteert in de Werkplaatsmodule, en in de Widgets zijbalk naar beneden scrollt tot Bestanden.

Reparatie-opties

Materiaal
Zoek het materiaalitem in je database.

Gemeld door
Kies welke medewerker deze reparatie heeft aangemaakt.

Behandelaar
Kies welke medewerker het item moet repareren.

Externe reparateur
Als een externe partij het item repareert, kies dan hier het contact uit je Contacten database.

Aantal
Geef een aantal op.

Van / tot
Kies de tijdsperiode (van/tot) waarin dit item wordt gerepareerd.

Kosten
Geef de kosten van deze reparatie op.

Bruikbaar

• Haal het item uit voorraad: Dit item of exemplaar zal niet meer in voorraad zijn, en niet op projecten gepland kunnen worden zolang het gerepareerd wordt (van/tot tijd).
  • Item is wel bruikbaar: Dit item of exemplaar zal nog steeds in voorraad zijn, en kan gewoon op projecten worden gepland, zolang het gerepareerd wordt (van/tot tijd).

Opmerking
Voeg extra informatie toe voor de persoon of het bedrijf die dit item repareert. Deze informatie kan worden weergegeven op je reparatielijst.