Periodieke keuring van materiaal

Materiaal moet regelmatig worden gekeurd. In de Werkplaatsmodule vind je een overzicht van materiaal dat gekeurd moet worden.

Je stelt periodieke keuringen in door eerst je keuringstypes in te stellen, en daarna een nieuwe keuring aan te maken.

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

-

Keuringstypes instellen

Elke keuring die je plant is verbonden aan een periodieke keuringtype. Deze bepaalt hoe vaak de keuring moet plaatsvinden, en wat er precies moet gebeuren.

Bijvoorbeeld: Een rigging keuring vindt normaalgesproken elke 6 maanden plaats. Tijdens een rigging keuring moeten alle takels, kettingen en andere accessoires worden bekeken.

1. Ga naar de Configuratiemodule > Instellingen > Periodieke keuringen.
  2. Klik op Toevoegen.
  3. Kies een naam, frequentie, en maak een omschrijving.
  4. Sla je veranderingen op.

Keuringen aanmaken voor materiaal

1. Ga naar de Werkplaatsmodule, en daarna naar het tabblad Keuringen.
  2. Klik op Voeg toe.
  3. Onder Details, kies één van de keuringstypes die je hebt ingesteld in de Configuratiemodule (zie de alinea hierboven).
  4. Onder Exemplaren, zoek een item in het Materiaal-veld en kies daarna de exemplaren die je wil keuren.
  5. Sla je veranderingen op.

Hoe en wanneer plant Rentman de keuringen?

Rentman gebruikt de aankoopdatum van losse exemplaren om keuringen te plannen.

Voorbeeld: Als je een nieuw exemplaar hebt toegevoegd met aanschafdatum 19-06-2018 (en een halfjaarlijkse keuring), is de volgende geplande keuring op 19-12-2018.

Als je geen aanschafdatum opgeeft bij je exemplaren of item, gebruikt Rentman de datum waarop hij is toegevoegd aan je database.