Items in je database bijwerken

Het updaten van de items in je database is handig om in één keer grootschalige veranderingen te doen aan je items in Rentman, zoals:

• de prijs van alle materialen verhogen
  • afmetingen toevoegen aan alle materialen
  • telefoonnummers van alle contacten bijwerken

Let op: Als je database leeg is (of als je voor de eerste keer importeert), lees dan eerst onze artikelen over het importeren van materiaalcontacten, medewerkers or voertuigen.

Nadat je het bijgewerkte .XLSX bestand hebt geüpload, zal Rentman de items in je database bijwerken met de nieuwe waarden.

Rentman heeft unieke kolommen nodig wanneer je items gaat updaten. De unieke kolommen die je kiest bepalen welke items moeten worden bijgewerkt, wanneer er duplicaatwaarden in je bestand blijken te zitten.

Beschikbaar voor: Lite Classic Pro

-

Stap 1: Exporteer je huidige database

Door je huidige database te exporteren als een .XLSX bestand (Excel, Google Sheets), kan je gemakkelijk de informatie van je items bewerken. Het zorgt er ook voor dat je later de juiste unieke kolommen kan kiezen.

• Bedenk welke details van je items je gaat bijwerken. Als je de prijzen gaat bijwerken, neem de prijs kolom dan mee in je export.
  • Bedenk welke unieke kolommen Rentman later nodig gaat hebben. Zorg ervoor dat je deze kolommen ook meeneemt in je export.

Stap 2: Informatie van je items bijwerken

1. Open het bestand dat je geëxporteerd hebt, in een spreadsheetprogramma zoals Excel of Google Sheets.
  2. Werk de informatie bij.
  3. Sla het op als .XLSX bestand.

Stap 3: Importeer je nieuwe bestand

1. In de juiste module van Rentman, klik op de Kolommen knop en Columns.png en kies Importeren.

2. Upload je bijgewerkte bestand.

3. Stel de kolomtitels gelijk, en klik op Volgende wanneer je klaar bent.
    Lees onze artikelen over het importeren van materiaalcontacten, medewerkers of voertuigen voor meer informatie hierover.
  4. Kies de optie Items bijwerken naar waarden in importbestand.

5. Kies je unieke kolommen (zie volgende kop).
    De unieke kolommen die je kiest bepalen welke items moeten worden bijgewerkt, wanneer er duplicaatwaarden in je bestand worden gevonden.
  6. Kies Volgende stap.
  7. Controleer de gegevens en kies Importeren.

Kies je unieke kolommen

Als Rentman gelijke waarden vindt in twee (of meer) rijen in je bestand, heeft Rentman unieke kolommen nodig om te beslissen welk item de juiste is om bij te werken.

Voorbeeld: Er zijn twee items in je database met de materiaalcode 1233, maar één daarvan heeft een nieuwe prijs gekregen in je importbestand. Als je de kolommen materiaalcode en item kiest als unieke kolommen, kan Rentman bepalen welke van deze twee de nieuwe prijs moet krijgen.