Type van een materiaalitem veranderen (item/set/case)

Je kan het type van een materiaalitem (item/set/case) veranderen zolang deze niet is gepland op een project. Eerst moet je het item dupliceren, en daarna het originele item archiveren. Zo zorg je ervoor dat het originele item nog steeds bestaat in alle projecten waarop het gebruikt is.

Je kan het type van geplande materiaalitems niet veranderen, omdat dit invloed heeft op je projecten en voor problemen kan zorgen met beschikbaarheid, pakbonnen en statistieken. Als je bijvoorbeeld een kit in een item verandert, zou alle inhoud van de kit verwijderd worden uit je projecten. Hierdoor ontstaan er fouten in projecten en documenten waarop deze kit gepland was.

Type veranderen

1. Selecteer Select.png een item in de Materiaal module, klik op Meer acties More.PNG, en kies Dupliceren.
  2. Verander het type van je item, en sla je veranderingen op.
    Er is nu een nieuw materiaalitem toegevoegd aan de Materiaal module.
  3. Selecteer Select.png het originele materiaalitem, klik op Meer acties More.PNG, en kies Archiveren.
    Het originele item is nu verplaatst naar het Archief in de Materiaal module, en kan niet meer op projecten worden gepland.

Vanaf nu gebruik je het nieuwe materiaalitem voor het plannen op projecten.