Wanneer je jouw periodieke voorraad telling uitvoert, kun je checken of het aantal dat je fysiek in voorraad hebt, overeenkomt met de voorraad in Rentman, en aanpassen als dit niet het geval is.

Hoe werkt het

Voor elk item of case in je materialen database, kun je checken hoeveel items jij op dit moment in voorraad hebt, en deze vergelijken met de verwachtte magazijnvoorraad.

Voor items, de verwachtte magazijnvoorraad is het resultaat van het aantal items minus het aantal in een case, in reparatie en op locatie van een project.

Voorbeeld: als je een 10 keer een Microfoon X hebt, en 2 van deze Microfoon X zijn onderdeel van een case, 1 is in reparatie, en 3 zijn op locaties van projecten, dan is de verwachtte magazijnvoorraad van Microfoon X 4.

Cases volgen dezelfde regels als de items. Sets zijn niet opgenomen in de telling, omdat de inhoud hiervan kan variëren.

Materiaal tellen

Om te beginnen met het tellen van jouw voorraad:

1. Ga naar de Materialen module
  2. Selecteer al het materiaal dat jij wilt tellen.
  3. Klik op de Meer acties knop
  4. Selecteer 'Materiaal tellen'
  5. In de Gegevens tab, vind je de instructies voor deze functionaliteit, voeg een naam toe en een opmerking voor jouw voorraad telling.
  6. In de Materialen tab, vind je al jouw eerder geselecteerde materiaal.
  7. Je kunt nu jouw materiaal handmatig tellen (dubbel klikken op de 'Geteld' kolom) of scannen.

Voor het scannen van je materiaal voor het tellen van de voorraad, heb je een USB (draadloze) scanner nodig. Het is op dit moment nog niet mogelijk om hier de Rentman app voor te gebruiken. Dit betekend ook dat je hiervoor niet de Zebra handscanner kunt gebruiken, omdat deze gebruik maakt van de Rentman app.

Wanneer je klaar bent met tellen, kun je in de status kolom zien of je minder hebt geteld ("tekort") of meer hebt geteld ("overschot") dan je verwachtte magazijnvoorraad, of exact het juiste aantal ("Correct")

Wanneer je bulk materiaal telt (materiaal waar je geen exemplaren voor gebruikt) kun je klikken op 'Telling afronden' en het verschil wordt toegepast op jouw materiaal aantallen.

Wanneer je materiaal telt met exemplaren moet je het verschil handmatig doorvoeren.

Tellen van verkoopitems

Voor het tellen van verkoopitems telt exact hetzelfde proces. Na het klikken op 'Telling afronden' wordt er een voorraadmutatie toegepast voor het verschil.